Pekinška je patka vrlo zahtijevno jelo jer se obrađuje u nekoliko koraka, iziskuje duge pripreme, ali trud se na kraju isplati. Ovakav način pripremanja patke potječe još iz davnog carskog doba i smatra se nacionalnim jelom. Najistaknutiji restorani u Pekingu, Quanjude i Bianyifang pripremaju je još uvijek na izvorni način.

Mi vam donosimo nešto moderniju verziju.

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega Kocke od kokosa Ma, savršenstvo! Finije od čupavaca? Recept za kocke od kokosa u koje ne ide nijedno jaje

Sastojci:
- 1 patka
- 1 žlica sirupa ječmenog slada
- 1 naranča
- 1 žlica soli

Sastojci za umak:
- 3 žlice hoisin umaka
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice vode

U lonac s vodom dodajte kriške naranče i ječmeni slad. Kada voda proključa ubacite patku na tridesetak sekundi. Začinite ju i stavite da se suši 7 sati ispred ventilatora ili 24 sata na zraku.

Ostaje vam da ju ispečete i pripremite prilog, a kako ćete dovršiti - provjerite u videu.