Pekinška je patka vrlo zahtijevno jelo jer se obrađuje u nekoliko koraka, iziskuje duge pripreme, ali trud se na kraju isplati. Ovakav način pripremanja patke potječe još iz davnog carskog doba i smatra se nacionalnim jelom. Najistaknutiji restorani u Pekingu, Quanjude i Bianyifang pripremaju je još uvijek na izvorni način.

Mi vam donosimo nešto moderniju verziju.

U trendu Genova - 14 Genova u sjeni drugih Pesto, uspinjače i nezaboravne panorame: Najpodcjenjeniji talijanski grad koji nas je osvojio na prvu Forest house Niko - 12 Forest House Niko Čarobna šumska kuća: Gdje vrijeme teče sporije, priroda miriše intenzivnije, a stres – ne postoji Sun Cruise Resort & Yacht hotel u Jeongdongjini, Južna Koreja (Ne)vjerojatni prizor "Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se i dalje priča

Sastojci:
- 1 patka
- 1 žlica sirupa ječmenog slada
- 1 naranča
- 1 žlica soli

Sastojci za umak:
- 3 žlice hoisin umaka
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice vode

U lonac s vodom dodajte kriške naranče i ječmeni slad. Kada voda proključa ubacite patku na tridesetak sekundi. Začinite ju i stavite da se suši 7 sati ispred ventilatora ili 24 sata na zraku.

Ostaje vam da ju ispečete i pripremite prilog, a kako ćete dovršiti - provjerite u videu.