Pekinška je patka vrlo zahtijevno jelo jer se obrađuje u nekoliko koraka, iziskuje duge pripreme, ali trud se na kraju isplati. Ovakav način pripremanja patke potječe još iz davnog carskog doba i smatra se nacionalnim jelom. Najistaknutiji restorani u Pekingu, Quanjude i Bianyifang pripremaju je još uvijek na izvorni način.

Mi vam donosimo nešto moderniju verziju.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Sastojci:
- 1 patka
- 1 žlica sirupa ječmenog slada
- 1 naranča
- 1 žlica soli

Sastojci za umak:
- 3 žlice hoisin umaka
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice vode

U lonac s vodom dodajte kriške naranče i ječmeni slad. Kada voda proključa ubacite patku na tridesetak sekundi. Začinite ju i stavite da se suši 7 sati ispred ventilatora ili 24 sata na zraku.

Ostaje vam da ju ispečete i pripremite prilog, a kako ćete dovršiti - provjerite u videu.