Putovanja su najbolja stvar za razne doživljaje i prikupljanje novih iskustava, ali na njima je lijepo imati i mogućnost da se nakon cijelog dana lutanja opustite u sobi, bilo da je riječ o hotelu, hostelu ili apartmanu. Svi sa sobom na put želimo ponijeti što manje stvari, no kad odsjedamo u nekom od navedenih objekata, ovo su neke od stvari koje bismo svakako trebali ponijeti sa sobom.

Šampon

U hotelu ne bi bilo loše ne koristiti šampon koji vam daju, već ponijeti svoj od kuće. Naime, hotelski šamponi često su jeftini i loše kvalitete te može doći do isušivanja kose. Stoga nemojte štedjeti prostor u kuferu i spakirajte svoj šampon kako po povratku doma ne biste bezveze morali sanirati štetu.

Hotel Hotel (Foto: Getty Images)

Miris

Ponesite miris doma, što god to bilo za vas. Hoteli i ostali smještaji često znaju imati čudan miris, ponekad zbog osobe koja je u sobi boravila netom prije vas, a ponekad zbog mirisa koje hoteli sami stavljaju u sobe. Ako kod kuće imate ružmarin, uzmite nekoliko grančica iz vrta i osvježite svoju sobu. Također, i lavanda i metvica dosta su dobra rješenja.

Ljudi koje volite

Ako idete na neko dulje vrijeme, osobe koje volite i nedostaju vam „ponesite“ sa sobom. Naravno, ovdje ne mislimo da ih ponesete doslovno, već uzmite fotografije ili neke druge stvari koje vas vežu za vaše voljene tako da kad navečer dođete umorni u svoju sobu, u miru i tišini gledate one koji su vam najdraži.

  Hotelska soba Hotelska soba (Foto: Thinkstock/Guliver)

Čaša

Ili boca, u svakom slučaju. Naime, hotelske čaše uglavnom su malene, a ako volite posegnuti za punom i velikom čašom vode kraj kreveta, nemojte se pouzdati da ćete ju naći u hotelu. Tako nešto donesite sa sobom i na taj način, riješite problem – male čaše.

Slažete li se s ovim popisom? Koja je vaša omiljena stvar koju uvijek nosite sa sobom kad odsjedate u hotelu?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju