„Hrvati su skloni tradicionalnim receptima, pa smo se odlučili na domaću hranu koju smo ipak začinili s ponešto inovacije", otkrivaju vlasnici T&T kućice Fran i Marko, koji su se prošle godine proslavili Street sarmom koja je bila hit na zagrebačkom Fuliranju. Ponovit će je i ove godine, baš kao i pašticadu u pogači, koja je ljetos za vrijeme nogometnog prvenstva palila i žarila Foodballerkom.

Novost je grah s kobasom 2Go, odnosno grah s dimljenom kobasicom u tortilji koji će prodavati po cijeni od pristupačnih 28 kuna. Od dodataka možete odabrati bijeli umak od milerama, češnjaka i vlasca ili onaj od senfa i sokova koji su nastali kuhanjem sarme.

„Kako bismo dobili pravu recepturu, dugo smo birali kobasicu dok se nismo odlučili za najukusniju varijantu. Grah smo reducirali kako bi se mogao ponijeti u tortilji i tako smo dobili fantastičan okus“, kažu Fran i Marko.

King Buncek, buncek u pecivu sa zeljem, karameliziranim lukom i bijelim umakom, također će biti jedan od hitova na njihovu jelovniku, a stoji 36 kuna. 

Street pašticada dolazi u pogači sa salatom od svježeg zelja i mrkve, nešto poput coleslawa, ali ipak mrvicu drukčije. Volite li osjetiti nešto hrskavo pod zubima, pašticadu će vam posipati tostiranim sjemenkama bundeve. Platit ćete je 42 kune.

T&T - 4 T&T - 4 (Foto: PR)

Za ljubitelje slatkog pripremili su dvije vrste punjenih medenjaka. Odabrati možete onaj s bijelom čokoladom i malinama ili čokoladni klasik. Medenjak je promjera 12 centimetara, a košta 16 kuna.

Uz to nude kuhano vino, za koje kažu da su ga napravili prema svojem ukusu – bez previše vode i šećera te kvalitetne čajeve i originalne recepte toplih zimskih koktela. Najpopularniji je Chili Antique – kombinacija Antique Pelinkovca i rooibos čaja s čilijem.

Podjeća na štrukani pelin, a pikantni okusi daju mu dodatni kick. Imaju i Crazy Borovničku – fini voćni čaj s rakijom od borovnice. Jägertee na njihov način, a novost je i topli koktel nadahnut Jamajkom. Hibiskus, bijeli rum i med imaju osvježavajuću notu, a sigurno će naći svoje poklonike.

Što sve možete probati na ovogodišnjem Fuliranju otkrijte na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Čudo gradnje: Najviši cestovni most na svijetu koji je "viši" i od Eiffelova tornja Vijadukt Millau u Francuskoj - 5 Vijadukt Millau u Francuskoj - 2 Vijadukt Millau u Francuskoj - 1 +1 Vijadukt Millau u Francuskoj - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju