Uvijek originalno i puno dobre vibre, Fuliranje i ove godine očekuje svoje goste uz sjajnu glazbu, odličnu gastroponudu i obilje dobre zabave. Sitno brojimo: manje od tjedan dana je do najiščekivanijeg adventskog događanja. Na Strossmayerovu trgu u Zagrebu od 29. 11. 2018. do 1. 1. moći će se kušati svakojake divote, a neke od njih naći će se i na nezaobilaznoj kućici BarBaQ-a. 

Karakteristični plameni logo do sada se mogao susresti na zagrebačkim festivalima na kojima se opasno žarilo i palilo, a prije svega "dimuckalo" iz uređaja iza kojeg ponosno stoji Mojmir Žuvela. Gospodin Žuvela je nepresušan je izvor ideja i veliki zaljubljenik u meso. Spojio je svoje dvije ljubavi i prije nekoliko godina sam konstruirao ogroman smoker težak oko 450 kg iz kojeg izlaze najfiniji mesni mirisi, a meso je hrskavo, sočno i nepcu jako drago.

Smoker, ili pušnica na vrući dim, s rasponom topline od 100 do 250 stupnjeva, ima kapacitet do 100 kg mesa u jednom kuhanju. Za Zagreb Burger Festival 2018. osmislio poseban smoker napravljen isključivo za pripremu burgera, zgodnog imena - BarBaQ Burger Buddy, a na Fuliranju njegovo glavno oruđe bit će La Caja China ili u prijevodu kineska kutija potječe sa Kube, gdje su doseljenici iz Kine pekli cijele praščiće u sličnim kutijama.

Rekomponirani burger Rekomponirani burger (Foto: BarBaQ)

Rezultat je meso izuzetno sočne i hrskave korice. Barbini „svemirski odojci“ od oko 22 kilograma peći će se satima da bi se dobio okus koji se teško zaboravlja te poslužiti s restanim krumpirom i kiselim kupusom. Porcija će stajati 63 kune. 

Na jelovniku će biti i Bacon Burger Dog – „mješanac“ burgera i hot doga. U duguljastom brioche pecivu bit će čisto juneće meso omotano pancetom, cheddar sos, burger umak, zelena salata i relish od kiselih krastavaca. Rekomponirani burger platit ćete 49 kuna. 

> Plati pa jedi koliko možeš: Vrhunski "all you can eat" sushi u centru Zagreba

Obećavajuće zvuči i pulled pork sendvič od trgane svinjske plećke (220 g), zelene i coleslaw salate te umaka na bazi aceta balsamica, senfa i kajenske paprike u brioche pecivu. Stajat će 45 kuna. 

Više o ponudi ovogodišnjeg Fuliranja pratite na Facebook stranici manifestacije.

Kućica blizu Zagreba u kojoj se spava, kuha i pije rakija za 0 kuna Žumberačka kućica - 16 Žumberačka kućica - 15 Žumberačka kućica - 14 +13 Žumberačka kućica - 13

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju