Komade mesa prosječne kvalitete moguće je pretvoriti u sočnu fantaziju okusa i mirisa uz najjednostavniji kuhinjski trik svih vremena – dobro posolite komad mesa barem sat vremena prije termičke obrade.

Za soljenje iskoristite krupnu morsku sol koja bolje rastvara molekule proteina u mesu, i 'tjera' ih da se pripoje masnoćama. Na taj način vlažnost i sočnost biva 'zaključana' unutar mesa, umjesto da se rastopi tijekom kuhanja ili pečenja.

U trendu Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Piletna i krumpir u vrhnju Kremasto Piletna i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju Špilja Lokvarka - 5 Lokvarka Uz autocestu Zagreb - Rijeka: Čudesna podzemna palača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim


Da bi postigli ovaj efekt, u željeni komad mesa utisnite jednu čajnu žličicu soli sa svake strane te ostavite da se tako 'marinira' barem sat vremena. Ako na raspolaganju imate deblje komade mesa možete ostaviti i duže od toga.

Soljenje će 'izvući' višak vode iz mesa, ali i ući u dublje slojeve te tako začiniti odabrani komad.

Nakon sat vremena isperite sol s mesa, a šniclu dobro osušite kuhinjskim papirnatim ručnikom, te ispecite na željeni način. Dobar tek!