Komade mesa prosječne kvalitete moguće je pretvoriti u sočnu fantaziju okusa i mirisa uz najjednostavniji kuhinjski trik svih vremena – dobro posolite komad mesa barem sat vremena prije termičke obrade.

Za soljenje iskoristite krupnu morsku sol koja bolje rastvara molekule proteina u mesu, i 'tjera' ih da se pripoje masnoćama. Na taj način vlažnost i sočnost biva 'zaključana' unutar mesa, umjesto da se rastopi tijekom kuhanja ili pečenja.

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju


Da bi postigli ovaj efekt, u željeni komad mesa utisnite jednu čajnu žličicu soli sa svake strane te ostavite da se tako 'marinira' barem sat vremena. Ako na raspolaganju imate deblje komade mesa možete ostaviti i duže od toga.

Soljenje će 'izvući' višak vode iz mesa, ali i ući u dublje slojeve te tako začiniti odabrani komad.

Nakon sat vremena isperite sol s mesa, a šniclu dobro osušite kuhinjskim papirnatim ručnikom, te ispecite na željeni način. Dobar tek!