Obožavatelji popularne kave za van morat će utažiti žeđ za Starbucksom izvan granica Lijepe Naše jer, suprotno nagađanjima, ipak ne dolaze u Hrvatsku.

Govorkanja o tome kako najveći svjetski lanac kafeterija otvara franšizu u zagrebačkom Centru Cvjetni ipak su bila samo nagađanja. Tako barem potvrđuje Starbucksov ured za Europu, Bliski istok i Afriku.

„Trenutačno nemamo planove za otvaranje Starbucksa u Hrvatskoj“, otkrivaju.
Po svoju dozu napitka s prepoznatljivim logom nadahnutim morem i grčkom mitologijom zaljubljenici u Starbucks morat će otići u Austriju, Italiju, Mađarsku ili u jedan od 29.865 kafića diljem svijeta.

Prije devet godina prvi put se počelo pričati o tome da će američka tvrtka otvoriti svoja vrata u zagrebačkom Arena Centru, no nakon analize tržišta uvidjeli su da im se to ne isplati. Smatra se da je razlog tome bila ekonomska kriza u Hrvatskoj, neuspjeh franšize Costa Coffee, kao i naša navika sjedenja u kafiću i polaganog uživanja u omiljenom napitku.

Starbucks - 3 Starbucks - 3 (Foto: Getty Images)

Njihova priča započela je 1971. u Seattleu kad su krenuli s prženjem i prodajom kave. Na gradsku tržnicu dolazilo se po mljevenu kavu ili onu u zrnu, kao i čaj te začine. Danas Starbucks ima svoje kafiće u 78 zemalja diljem svijeta.

Zabranjen ulaz turistima: Čudesni otoci zatvaraju se za 100 odabranih sretnika Farski otoci - 6 Farski otoci - 4 Farski otoci - 2 +2 Farski otoci

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju