Splitski bistro Mazzgoon već drugu godinu za redom unosi raznolikost u pomalo uspavanu, zimsku gastro scenu grada pod Marjanom. Nakon brojnih radionica i tematskih večeri u režiji vlastitog kreativnog tima, siječanj i veljaču upotpunit će gostovanja domaćih top chefova i vinara.

Ukoliko ne znate gdje ovaj vikend, iz Mazzgoona vam preporučuju da u petak kod njih probate delicije gostujućih kuhara Priske Thuring iz Dubravkinog puta i Gregoria Mannuccia, bivšeg chefa bistroa Apetit, koji specijalno za ovu prigodu stižu na splitsku gastro scenu.Prva dama hrvatske gastro scene udružit će snage s talijanskim kolegom i kroz pet slijedova predstaviti spoj tradicionalne i moderne, mediteranske i kontinentalne visoke gastronomije.

No to nije sve, sutradan, u subotu, 30. siječnja, u splitski restoran Kadena dolaze slovenski gosti, Vinarija Šćurek i poznati chef Janez Bratovž koji će uz domaće vinare Senjković te splitske chefove Hrvoja Zirojevića i Bracu Sanjina prirediti pravu gastro rapsodiju.

Već 5. veljače u Mazzgoon stiže Vinarija Senjković. Magdalena i Saša Senjković zajedničkim će snagama predstaviti bogatu ponudu svoje vinarije, koju će Magdalena pratiti s pet slijedova fuzije bračkih autohtonih specijaliteta.

Ovu jedinstvenu gastro enološku večer pratit će i DJ setovi kao i performans iznenađenja.
Stoga, ako slučajno niste u Splitu, a ljubitelji ste gastronomije, predlažemo Vam da spakirate svoje kofere i uživate u suncu i okusima Splita.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju