Split sam po sebi je više nego što je jednom turistu potrebno. Dobra hrana, bogata povijest, kulturna uzdizanja, zamamne Splićanke, sportski sadržaj i još mnogo toga.

Činjenica stoji, Split je grad koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja u svoje naručje. Kada se pogleda ponuda koju ovaj grad nudi nabrajanje traje i traje i traje. No jednom i ono stane. Nekima je dovoljno da se mogu izležavati na plaži, ispijati koktele i eventualno se malo prošetati po Rivi navečer. Neki traže malo više gastronomskog uživanja pa posjećuju brojne restorane, konobe i zalogajnice. Neki pak samo uživaju u trčanju, bicikliranju, panoramskim vožnjama i brčkanju u plićaku.

No što je s onima koji traže malo više od toga. Onima koje ne zanimaju samo luksuzni hoteli, bogati restorani, kokteli na plaži? Što je s onima kojima bicikl više ne može osigurati dovoljno adrenalina? Ili onima kojima trčanje uz obalu nije uzbudljivo ako kraj nje ne plivaju dupini? Što je s onima koji traže uzbuđenje, strast, adrenalin?

Ako ste u potrazi za adrenalinskim odmorom onda Split nikako ne smijete zaobići. Iako se na prvu čini kao grad koji je stvoren za obiteljski odmor, i onih par dana za partijanere, Split je stvoren i za one koji vole uživati u adrenalinu i one koji traže puno više aktivnog sadržaja. Nije Dioklecijan vrhunac splitske ponude, mada čini najsjajniji dragulj u njegovoj kruni.

Od nedavno Split se može pohvaliti i vlastitom karting arenom. Naime, na 1. katu trgovačkog centra City Center One u Splitu smjestila se jedna od najmodernijih karting staza na Hrvatskoj obali. Staza se prostire na nekoliko tisuća kvadratnih kilometara te broji preko 370 metara duljine sa čak 16 uzbudljivih zavoja koji samo čekaju da testiraju sposobnosti vozača. Po cijeloj svojoj dužini staza je zaštićena s nekoliko slojeva guma i u cijelosti je pod video nadzorom.

Cijela staza opremljena je modernim sustavom za precizno mjerenje vremena kako za profesionalne tako i za amaterske utrke, a svako vozilo ima svoj odašiljač pomoću kojeg se vaše vrijeme javlja na zaslon na stazi. Sva statistika vaše vožnje odmah je vidljiva i putem vašeg Facebook profila te se u realnom trenutku možete svojim prijateljima pohvaliti kako ste tamo nekog Čeha 'spucali' u kartingu.


 
Ali siguran sam da ima i onih kojima karting vožnja nije dovoljno 'adrenalinski nabijena'. Zato je tu pravi adrenalinom nabijeni Agroturizam Podstrana. Zip line, paintball i streličarstvo glavni su aduti ovih zaljubljenika u adrenalin. Što mislite kako bi bilo spustiti se na ziplinu dugom 200 metara razapetom između dva drveta? Siguran sam da u kombinaciji s friškim morskim zrakom jako uzbudljivo. Paintball?

Ovaj sport igraju ljudi različitih profesija i stilova života. Od muškaraca u odijelu do majki s djecom. U njemu se ravnopravno natječu žene i muškarci, sport gdje životna dob nije presudna. Važna je inteligencija, taktika i odlučnost u pobjedi. Opremu za paintball dobit ćete na licu mjesta, a važno je napomenuti da će oni 'mekušci' moći birati između razne opreme za zaštitu.
 

Bitna je volja i želja za novim. Adrenalin dolazi sam po sebi. Samo put pod noge i pravac za Split. Split je ove godine HIT!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju