Među brojnim kućicama s hamburgerima na Zagreb Burger Festivalu možete naći i onu s autentičnim indijskim namirnicama koje prodaje Spice Up. Mirisna trgovina indijskih namirnica na stalnoj adresi nalazi se u zagrebačkoj Mrazovićevoj ulici.

Bogata paleta svježih začina i čajeva oduševljava ljubitelje Indije i azijskih zemalja. Čili, kurkuma, šafran, muškatni oraščić, klinčić, cimet te brojni drugi začini, kao i njihove mješavine, predstavljaju život i dušu indijske kuhinje. Neizostavni su pri spravljanju ukusnih burgera kao što su: Chicken Tikka Burger, Curry Chicken Burger i Spicy Indian Kabab Burger.

> Veliki test burgera: Što se isplati pojesti na Zagreb Burger Festivalu

"U ponudi imamo basmati rižu, razna brašna, kao i razne vrste leća, začine i mješavine začina, organske začine i čajeve kao dio ajurvedske linije proizvoda, zatim grickalice i slastice te gotova jela. Osim namirnica prodajemo i kozmetiku, ponešto proizvoda iz domaćinstva, kao što su primjerice kutije za začine, ukrasne posudice te još pokoju sitnicu kao dio onoga što "pravi" indijski market sadrži. Važno je naglasiti da svi proizvodi iz naše ponude nose renomirana imena proizvođača, drugim riječima svatko tko je bio u doticaju s indijskim tržištem prepoznaje imena začina i pripadajuće brendove“, kaže vlasnica Gordana Lawanya koja sa suprugom Indijcem dijeli ljubav prema indijskoj kuhinji.

> Zemlja u kojoj vlakovi kasne po 2 dana, a "da" znači "ne znam"

I sama ideja o otvaranju trgovine potekla je iz ljubavi prema indijskoj hrani i želji da se i kod nas u Hrvatskoj može naći na policama.



"Osim trgovine, nedavno smo otvorili i YouTube-kanal Spice Up Delicious s videoreceptima indijske kuhinje. Tamo su dostupni recepti na engleskom i hrvatskom jeziku", kaže Gordana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju