Kad kažemo kako su naši susjedi odlučili iskoristiti popularnost prve dame, ne mislimo na suprugu slovenskog predsjednika Boruta Pahora, već na suprugu Donalda Trumpa, Melaniju, koja je rođena u malom slovenskom mjestu Sevnica.

Rodno mjesto gospođe Trump tako u posljednje vrijeme, točnije otkad je njen suprug izabran za predsjednika najmoćnije zemlje svijeta, bilježi veliku popularnost i povećan dolazak turista. Naime, svih zanima gdje je Melanija napravila prve korake, pa tako Sevnica bilježi 30 posto više gostiju nego u isto vrijeme lani.

S obzirom da je popularnost prve dame u rastu, i sami stanovnici Sevnice odlučili su iskoristiti tu činjenicu, te obogatili svoju turističku ponudu „turom Melanije Trump“. Tura uključuje obilazak raznih stvari, a počinje posjetom tvornici u kojoj je radila Melanijina majka. Nakon tvornice, na red stiže posjeta Melanijinoj rodnoj kući, a u turu je još dodan i posjet obližnjem Portorožu, kao i gastronomsko iskustvo i probavanje vina. 



Nakon što se „propisno“ najedete i opustite slovenskim vinima, vrijeme je za daljnje istraživanje, pa će vas tura odvesti do osnovne škole koju je prva dama pohađala, a nakon toga vidjet ćete kuću u vlasništvu njenih roditelja.

Što se tiče hrane koja se na obilasku konzumira, popularna je pita nazvana Prva dama zatim torta Melanija, a od mesnih delicija tu je hamburger čiji zapečeni sir na pecivu s namjerom podsjeća na frizuru predsjednika Trumpa.

Cijela ova tura košta otprilike 300 dolara (oko 2000 kuna), mada bez gastronomskog dijela možete proći mnogo jeftinije. Također, dodajmo da je Sevnica slavna i po svojim prirodnim ljepotama, tako da nećete požaliti ni ako je posjetite a pritom vas ne interesira ništa o Melanijinom životu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju