Jedna turistička agencija ponudit će avanturu života za šestero sretnika – putovanje s plaćenim troškovima u vrijednosti 65 tisuća kuna (8000 funti). No naravno, ima jedna kvaka, a ta je da će Instagram korisnici diktirati sljedeći potez putnika...

Projekt pod nazivom „The Great Travel Experiment“ pokrenula je turistička tvrtka Busabout. Izabrani putnici će tijekom putovanja na Instagramu objavljivati videe i fotografije, a odluke na koji će način provoditi odmor bit će u rukama ostalih korisnika ove društvene mreže, pa će tako primjerice korisnici moći odlučiti trebaju li putnici pojesti prženog insketa na štandu u Bangkoku ili ne.

Šest pobjednika putovat će u parovima diljem SAD – a, jugoistočne Azije i Europe. Naime, bitno je da jedna osoba snima i slika, a druga pripovijeda. No, izazove će morati ispuniti i oni ispred, ali i iza objektiva. „ Tražimo zaljubljenike u avanture. S Instagram publikom koja će diktirati svaki njihov potez, idealni kandidati su neustrašivi i karizmatični ljudi koji će pokazati kako fleksibilnost i neustrašivost stvaraju bolja iskustva u putovanju“ – izjavio je direktor Busabouta Duncan Robertson za Lonely Planet.

Obilazak jugoistočne Azije i Sjedinjenih Američkih Država potrajat će ukupno 6 tjedana, dok će diljem Europe guštati gotovo 11 tjedana. Naravno, za to će biti i plaćeni, pa će tako tjedno dobiti oko 1600 kuna (200 funti).

Ako vas je ova priča zainteresirala, posjetite sljedeći link, snimite video do 60 sekundi, odaberite putujete li sami ili u paru i... sretno!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju