OK, čuli ste već stoput za raznorazne poslove iz snova, ali ovaj, koji je nastao iz hobija, čini nam se idealnim. Ne, nije to nikakvo skupljanje markica ili nešto slično, već ono čime se bavi Melissa, djevojka koja stoji iza slavnog Instagram profila Girl Eat World!

Dokaz kako joj hobi sjajno ide jest i brojka od 400 tisuća pratitelja na Instagramu te brojne poslovne suradnje koje je ostvarila i na račun kojih putuje svijetom i isprobava najfinije stvari na planetu. Zapravo, svaki Melissin post vrlo je sličan – ona na svakom putovanju slika hranu koju kuša, pa je tako njezin profil prepun tipičnih obroka za zemlje diljem svijeta. Naravno, svaka je slika brižljivo slikana i filtrirana, jer kad imate ovoliko pratitelja i od hobija zapravo stvorite i posao – ništa nije potpuno slučajno.

 

 

Melissa je počela slikati hranu diljem svijeta iz čistog užitka, što je jednostavno i objasnila Lonely Planetu. „Uvijek jedem, pa gdje god se nalazim, odlučila sam prvo slikati hranu. Prilikom posjeta Rimu odlučila sam spojiti i slavne građevine s hranom, pa sam tako slikala svoj obrok s Koloseumom u pozadini.“

Uskoro, nakon rimske avanture, odlučila je stvari podići na viši nivo. Otvorila je sadašnji profil na Instagramu te se odlučila u potpunosti fokusirati na slike hrane, tako da se na svakoj slici vidi samo njezina ruka plus ono čime se u gastronomskom smislu odlučila počastiti.

Što se tiče zemalja čija ju je gastronomija oduševila, u prvom redu ističe Japan. „Okus je uvijek sjajan, a hrana je i vizualno dojmljiva, uvijek je sve tako lijepo napravljeno i servirano. Doduše, treba reći da oduvijek obožavam Japan kao zemlju, pa možda i nisam posve objektivna“, dodala je.

 

 

Melissa potječe iz Indonezije, ali putovati je počela tek kad je završila fakultet i preselila se u Singapur, zemlju u kojoj živi i dandanas, a u međuvremenu je dobila i njezino državljanstvo. Selidbu tamo smatra jednim od najboljih poteza jer je zbog dobre geografske lokacije i mnogih azijskih zemalja u blizini počela s putovanjima.

Nakon toga, sve ostalo je povijest, a ako želite pratiti Melissu, zavirite na njezin Instagram profil, ali i na službenu stranicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju