Slast & Mast
novi je hrvatski brend za mesne delikatese koji se ponosi odležanim odrescima, kobasicama i drugim suhomesnatim proizvodima od mesa iz organske proizvodnje.

"Želja nam je povratiti tradicionalnu proizvodnju i prezentirati je na moderne načine," kažu nam iz čelništva Slasti & Masti kojima je u planu uskoro napraviti i janjeći pršut.

U njihovoj ponudi nalazi se isključivo meso od domaćih proizvođača. Svinjetina se nabavlja iz Istre, perad iz čitave Hrvatske, a ovce iz Gorskog kotara.

"Nabavljamo Romanovsky ovce koje su ime dobile prema ruskoj kraljevskoj obitelji. Otpornije su na bolesti od drugih vrsta, pa ih kod uzgoja nije potrebno tretirati s puno antibiotika. Meso nema jakog mirisa, a karakterizira ih i specifičan okus mesa“, rekli su nam. 

Tajna dobrog burgera

Njihovo meso moći se kupiti i kušati na Zagreb Burger Festivalu powered by Heinz koji se održava na Strossmayerovu trgu u Zagrebu od 14. do 24. rujna 2017.

U sklopu festivala Slast & Mast prodavat će dvije vrste burgera – od junećeg i od janjećeg mesa. Uz juneći burger stavljat će se i sušeni svinjski obrazi, što je rijetka delikatesa na domaćem tržištu.

"Za dobar burger presudno je kvalitetno i sočno meso, ali i veličina pljeskavice. Naše pljeskavice imaju 180 grama, dok ostali burgeri u prosjeku imaju od 120 do 150 grama“, otkriva nam suvlasnik Slasti & Masti, koji će na festivalu posluživati i gourmet svinjske kobasice sa začinima u pecivu te kratka goveđa rebra s umakom za roštilj.

Meso će se pripremati u gril-zoni u najboljem roštilju na svijetu – Big Green Eggu. Riječ je o čudesnom aparatu koji objedinjuje čak pet funkcija: gril, krušnu peć, peku, pušnicu i pećnicu.

Zbog mogućnosti kontrole temperature i regulacije zraka rezultat nakon obrade u Velikom Zelenoj Jaju meso je iznimne sočnosti. Prava slast koju koristi i prekaljeni britanski chef Gordon Ramsey, slavni Rene Redžepi u hvaljenoj Nomi, ali i Massimo Bottura u najboljem svjetskom restoranu za 2016. godinuOsteriji Francescani iz Modene.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju