Interijer koji zrači toplinom, nasmijana ekipa i meni koji, ovisno o  ukusu, ima delicije za dušu ili zdravlje dobitna je formula kojom Toto's Burger Bar osvaja Splićane i turiste.

Nalazi se na Matejuški, koja je stoljećima bila luka za brodove splitskih ribara, a poznata je i po druženjima dobro raspoložena društva oko gradela na kojima se peče ulov od toga dana, često uz pjesmu i pokoju čašicu.

Novi Burger Festival: Majstori grilla iz cijele Hrvatske dolaze u Zagreb

Toto's u ponudi ima nekoliko vrsta hamburgera. Bestseller je Toto's koji mami hrskavom pancetom, a krasi ga i jaje. Da nije sve u mesu i prilozima, u popularnom splitskom baru dobro znaju, pa mnogo pažnje pridaju i pripremi domaćeg peciva. Osim klasike i pilećeg burgera na jelovniku je i le brie burger. Tajni je sastojak, naravno, slavni francuski sir zahvaljujući kojem se burger pretvara u sočnu senzaciju instančana okusa. Ovisno o ulovu, kušati se može i burger od rakova ili hobotnice.

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on


Kako napraviti savršen burger? Recept za pecivo, meso i umak za prave gurmane

 

Kako u Toto'su ništa nije klasično (osim klasičnog burgera), dokazuju i prilozi te jela koja se mogu naručiti i kao samostalni obrok. Ražnjići od rakova, sendvič tsunami, salata od piletine, juha koja ime duguje simpatičnom zelenom čudovištu Shreku te sočni i hrskavi onion rings. Za one kojima je burger neodjeljiv od krumpirića u ponudi su pomfrit i seljački krumpir, koji mnogo bolje zvuči na engleskom (country potato). Hot dog pripremaju na tri načina: angry, country i veggie, a za koji god se odlučili, prema preporuci kuće, sjajno ide s pivom (Barba, Zmajsko, Grička vještica…). Kad se sunce sakrije, omiljeni su specijaliteti na žlicu, poput gulaša i juhe od bundeve.

Rezanci od povrća savršeno su jelo za one koji ne jedu tjesteninu ili su na dijeti, ali odlučili su se žrtvovati i otići na ručak s nekime tko se ne boji kalorija. U toj je kategoriji i omlet s povrćem, salata s piletinom te torta bez brašna, jaja i šećera, baš kao i smoothie s hladnoprešanim sokovima.

Ako vam je Split daleko za delicije Tota, ne brinite se jer ćete majstorske splitske burgere uskoro moći isprobati na Zagreb Burger Festivalu powered by Heinz koji se na Strossmayerovu trgu održava od 14. do 24. rujna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju