Sastojci:
2 komada svježeg sejtana od 0,5 kg
umak od soje
senf
češnjak
5 dl ulja
sol i papar
1 kg krumpira za prilog

Priprema:

1. Komade sejtana prerezati po dužini na pola i marinirati preko noći u vrućoj marinadi od umaka od soje, senfa, češnjaka i ulja.

2. Staviti ga u lim za pečenje i dodati 5 dl ulja. Zatim dodati očišćen i narezani krumpir i peći 1 sat.

Ilustracija za čoko kocke bez pečenja Hrana i piće Proteinske kocke: Čoko fantazija bez pečenja gotova za manje od 5 minuta

3. Svakih 15 do 20 minuta žlicom zagrabiti marinadu u kojoj se peku sejtan i krumpir te ih zaliti nekoliko puta. Po potrebi, za vrijeme pečenja može se dodati još ulja i marinade.

Savjet plus:
Ako želite da sejtan ostane cijeli, dobro ga pritisnite u posudi s marinadom kako bi začini prodrli do sredine namirnice, i tako vam zajamčili bolji okus.