Sastojci:

  • 2 komada svježeg sejtana od 0,5 kg
  • umak od soje
  • senf
  • češnjak
  • 5 dl ulja
  • sol i papar
  • 1 kg krumpira za prilog

Priprema:

  1. Komade sejtana prerezati po dužini na pola i marinirati preko noći u vrućoj marinadi od umaka od soje, senfa, češnjaka i ulja.
  2. Staviti ga u lim za pečenje i dodati 5 dl ulja. Zatim dodati očišćen i narezani krumpir i peći 1 sat.
  3. Svakih 15 do 20 minuta žlicom zagrabiti marinadu u kojoj se peku sejtan i krumpir te ih zaliti nekoliko puta. Po potrebi, za vrijeme pečenja može se dodati još ulja i marinade.

Savjet plus:

Ako želite da sejtan ostane cijeli, dobro ga pritisnite u posudi s marinadom kako bi začini prodrli do sredine namirnice, i tako vam zajamčili bolji okus.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Ako želite sami napraviti seitan, recept pronađite ovdje.

Bračni par iz Tuzle i Novog Mesta koji sarmu kuha bez grama mljevenog mesa Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 2 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 1 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 4 +0 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 3