Poluotok najboljih crnih vina i južnih šljunčanih plaža idealna je destinacija za one koji traže odmor za sva osjetila. Pelješac je ispunjen dobrim duhom prošlosti; ondje se čini kao da je vrijeme odavno stalo, a opet, sve su blagodati suvremenog svijeta nadohvat ruke. Tišina i ugođaj Mediterana kakav je nekad bio, intima i jednostavnost u kombinaciji s nepretencioznim luksuzom mogu se pronaći u prastarom selu Stanković, izgrađenom u 15. stoljeću, ponad Orebića.

Poznato po brojnim kapetanskim obiteljima, selo Stanković rodno je selo obitelji znanog brodovlasnika i posljednjeg konzula Dubrovačke republike – Roka Bonfiola. Na rubu sela i nadomak moru, okružena smokvama i vinovom lozom smjestila se Villa Is, građevina koja podsjeća na one s fotografija južne Italije ili grčkih otoka. Raj je za ljubitelje autohtonosti, jednostavnosti, ali i udobnosti. Mjesto je to na kojem se danju čuju samo crvčci, a noću zrikavci.

Tamno drvo u kombinaciji s bjelinom kamena, starinske bljedozelene škure i luksuzni interijer goste ne ostavljaju ravnodušnima. Vila prima 12 do 13 osoba koje na raspolaganju imaju vanjski bazen, roštilj i obilje hlada za popodnevnu siestu. Vila je idealna za obiteljski odmor – sastoji se od pet spavaćih soba. Tri imaju bračni krevet, a dvije odvojene krevete.

Na raspolaganju su i dva dnevna boravka u kojima su kauči koji se mogu rasklopiti prema potrebi, privatno parkiralište i besplatan internet. Televizori, klima, perilice posuđa i ostali uređaji pružaju osjećaj kao da ste kod kuće.

Selo Stanković idealna je baza za istraživanje otoka, sjajnih vinarija i idilične prirode biciklima koji se mogu unajmiti. Okušati se možete i u jahanju ili zaputiti u šetnje prirodom s pogledom na more što miriše na mediteransko raslinje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju