Alpe
pokrivaju 65 posto površine Švicarske. Ne čudi stoga što se mnogi upućuju u ovu srednjoeuropsku zemlju kako bi planinarili, skijali te na drugi način uživali u njezinim prirodnim ljepotama.

Primjerice, uživali u domaćoj kuhinji s najboljim pogledom na okolicu koja oduzima dah.

Aescher Guesthouse je baš takav restorančić s pogledom na Alpe koji je ugrađen u planinu Ebanalp, a smješten je u Appelzellu na visini od oko 1500 metara.

Na planinu možete doći automobilom ili žičarom (Wasserauen-Ebenalp), a do restorana vodi uređena staza koju je potrebno prijeći pješke za što će vam biti potrebno oko petneaestak minuta. Rezervacija je potrebna samo ako stižete s grupom većom od 10 osoba. U ponudi se nalazi domaća hrana U ponudi se nalazi domaća hrana (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)

Zbog meteoroloških prilika restoran je otvoren svega šest mjeseci u godini – od svibnja do studenog svakog radnog dana od 7:30 sati do 23 sata. U ponudi se nalazi srednjoeuropski specijaliteti domaće kuhinje, kao što su palačinke Rösti, kobasice i slična jela.

Nekoć se tu moglo i prespavati, no danas takva usluga više nije moguća.

Kako izgleda objedovanje na 1500 metara visine u Aescher Guesthouseu, pogledajte u našoj fotogaleriji. Restoran na 1500 metara nadmorske visine Restoran na 1500 metara nadmorske visine (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju