Pita od jabuka s prhkim tijestom bez glutena priprema se od 2 vrste brašna – bezglutenski mix i heljdino brašno. Te dvije kombinacije uvijek daju lijepo kompaktno tijesto s kojim se može raditi. U tijesto nisam dodavala šećer, kao ni u punjenje.

Jabuke sam narezala na kockice i pomiješala s medom i cimetom. Još jedna napomena... radila sam mini pite u kalupima promjera 12 cm, tako da mi je ova količina tijesta bila dovoljna za 3 mini pite ili jednu normalnu. Ostatak tijesta sam “isplela” i stavila preko nadjeva.

Barbaru možete pratiti na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu.



Pita od jabuka

Sastojci:

100 g brašna bezglutenski mix
25 g heljdinog brašna
50 g maslaca
1 jaje
Prstohvat soli
3 jabuke
3 žlice meda
1/2 žličice cimeta

Priprema: 

1. Upalite pećnicu na 180°C.

2. U zdjelu dodajte brašno i na kockice narezan hladni maslac.

3. Pomiješajte ove sastojke tako da dobijete mrvičastu teksturu.

4. Zatim dodajte jaje, sol i zamijesite glatko tijesto.

5. Tijesto ostavite par minuta da se odmori u hladnjaku, a zatim ga razvaljajte na papiru za pečenje i prebacite u kalup za pečenje.

6. Tijesto izbodite vilicom i stavite u pećnicu na 5 minuta.

7. Zatim dodajte nadjev od jabuka, meda i cimeta.

8. Višak tijesta ispletite i stavite preko nadjeva.

9. Pojačajte pećnicu na 190°C i pecite oko 20 minuta.

Dobar tek! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju