Iako u ovoj verziji palačinki od heljdina brašna nema jaja, ni mlijeka životinjskog porijekla, već onog biljnog od badema, a ima i finih mljevenih lanenih sjemenki te mirisnog kokosova ulja, jednom kad probate ove palačinke, stalno ćete im se vraćati. Da, ove su palačinke veganske, iznimno su sočne i aromatične i totalno osvajaju okusom.

Izvrsne su kad se još tople preliju javorovim sirupom, posipaju bobičastim voćem i šećerom u prahu ili premažu omiljenim čokoladnim namazom. Tražite ideju za čokoladni namaz? Imamo je mi, i to ne za jedan, već za 3 domaća čokoladna namaza koja nećemo moći prestati mazati na kruh ili palačinke

Ako pak tražite recept za pravu gurmansku verziju palačinki na francuski način, i to bogato nadjevenih, onda je za vas pun pogodak Galette Bretonne i originalni recept za bogate francuske palačinke u slatkoj ili slanoj verziji.

Sastojci:
(za 10-12 palačinki)

130 g heljdina brašna
1 žličica praška za pecivo
250 ml bademova mlijeka
1 žlica otopljenog kokosova ulja
1 žlica mljevenih sjemenki lana
1 bourbon vanilin šećer
prstohvat soli
prstohvat cimeta

Postupak:

1. U dubljoj zdjeli pjenjačom izmiješajte sve sastojke. Pustite da smjesa odstoji barem pola sata, a može i duže (čak i preko noći u hladnjaku).

2. Zagrijte tavu, dodajte malo kokosova ulja pa na tavu izlijevajte po pola šeflje smjese. Kad se na površini palačinke pojave mjehurići, okrenite je i pecite još nekoliko minuta s druge strane.

3. Palačinke poslužite još tople, prelivene javorovim sirupom, pospite ih bobičastim voćem i šećerom u prahu ili bananama te premazane omiljenim pekmezom ili čokoladnim namazom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju