Sastojci za 4 do 6 osoba:
450 grama mljevene junetine
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
1 velika mrkva
1 stapka celera
1 žlica ulja
2 feferona
1 čajna žličica čilija u prahu ili kajenskog papra
2 žlice slatke paprike u prahu
1 crvena paprika
400 grama rajčice iz konzerve
300 ml pilećeg ili junećeg temeljca
400 grama smeđeg graha
sol i papar

Priprema:
1. U loncu i na umjerenoj temperaturi prepržite sitno nasjeckan luk, mrkvu i celer u trajanju od oko 15 minuta dok ne omekša.

2. U dubokoj tavici propirjajte mljeveno meso dok ne potamni. Važno je da tava bude jako ugrijana prije nego što stavite meso kako biste postigli maksimalnu karamelizaciju i okus.

3. Prebacite povrće u tavicu s mesom, pa dodajte još i češnjak, nasjeckane čili papričice, crvenu papriku, čili prah i crvenu papriku u prahu. Promiješajte i pirjajte tako oko pet minuta.

4. Dodajte nasjeckane rajčice i kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

5. Prebacite sve u lonac u kojem ste pirjali povrće, podlijte temeljcem, pa smanjite temperaturu na najniže i tako kuhajte još četrdeset minuta.

6. Na kraju dodajte kuhani grah, isključite štednjak, pa pustite da se grah zagrije u vrućem čiliju. Na kraju posolite i poparite, pa poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju