U vrijeme francuskog kralja Luja XIV. dvorac Versailles bio je poprište raskalašenih zabava. Trajale su danima, a uključivale su potoke šampanjca te ljude iz svih segmenata društva. Pozivnica za njih, bila je, iznimno tražena u francuskom visokom društvu.

Iako se dvorac Versailles u moderno vrijeme povremeno koristio za balove, kao i za godišnji tradicionalni maskembal, nikad nisu ponovljene zabave kakve su se nekoć priređivale u 17. stoljeću.
Ili je to barem bio takav slučaj do 2019.

Spektakularni festivali - 1 Putovanja 5 festivala koje treba posjetiti u 2019. godini

Najpoznatija soba u dvorcu – legendarni Hall of Mirrors – u lipnju ove godine bit će mjesto održavanja rave partyja po imenu Versailles Electro. U suradnji s Ed Banger Recordsom 8. lipnja 2019. prostorijama dvorca odzvanjat će glazba popularnih francuskih DJ-ova uključujući Breakbot x Irfane, Myd te So Me.

Terase koje gledaju na legendarne vrtove dvorca bit će transformirane u ogroman plesni podij na kojem će se gosti zabavljati od 22.30 sati do jutra. Ulaz na party se naplaćuje od 22 eura (163 kuna) za osnovnu ulaznicu do 60 eura (445 kn) za pristup VIP zoni. Na raspolaganju je i Zlatna ulaznica od 160 eura (1200 kn) koja uključuje i pristup Gold lounge baru, konzumaciju šampanjca i hranu.

Više o ovom eventu čitajte na službenim stranicama manifestacije Versailles Electro.

Nekad i sad: 10 nepoznatih stvari o simbolu Pariza koji je trebao biti uništen +0 Pariz

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju