Ukoliko volite velike zabave, svakako neko vrijeme posvetite ovom članku. Naime, vodimo vas na 5 destinacija diljem svijeta gdje je samo jedno sigurno – ne gine vam vrhunska zabava!

Doček kineske nove godine (Singapur, 5. – 19.2.)

Crvene svjetiljke uskoro će se upaliti u mnogim gradovima diljem svijeta za dvotjednu proslavu. 2019. je godina svinje, a tim povodom Singapur će posebno osvijetliti kinesku četvrt, dok će za glavni vikend ugostiti Chingay paradu – procesiju klaunova, akrobata, žonglera i nezaobilaznih zmajeva. U svakom slučaju, očekuje vas zabava i samo zabava.

Doček kineske nove godine slaviti će se od 5. do 19. veljače, a Chingay parada spremna je za 15 i 16.2.

Spektakularni festivali - 5 Spektakularni festivali - 5 (Foto: Getty Images)

Karneval u Kolnu (28.2.)

U ovom njemačkom gradu za vrijeme karnevala toče se hektolitri piva i kuhanog vina. Karneval ukupno traje 6 dana, a maske su i više nego maštovite u užarenoj atmosferi. Jasno, ne očekujte baš zabavu kao u Rio de Janeiru, jer Rio je jedan, ali u ovih par dana Kolna, a posebno zadnje dana mjeseca veljače, doći će vam odlično za punjenje baterija.

Semana Santa (Sevilla, 14. – 21.4.)

Legendarni uskršnji tjedan na ulicama andaluzijskog grada donosi neobično, ali i čudesno slavlje. Od cvjetnice pa do uskrsa, ulicama se nose skulpture u prirodnoj veličini ljudi koji su sudjelovali u Kristovoj muci. Uz njih hodaju i pokajnici, a na veliki petak, u katedrali se okupljaju bratstva i sestrinstva, tako da sve ovo, nekom sa strane, može izgledati neobično. Naravno, uza sve to dodajte masu ukusnih tapasa i dobrih sangrija, pa ćete znati zašto je sve ovo zapravo – svečanost.

Spektakularni festivali - 3 Spektakularni festivali - 3 (Foto: Getty Images)

Gran Poder zabava (La Paz, 15. – 16.6.)

I ova ulična parada slavi Isusa, no kako sve to skupa izgleda, malo bi tko to pomislio. Jedan vikend u svibnju ili lipnju (ovaj put u lipnju) preko 30 tisuća muškaraca i žena zagospodare ulicama glavnog grada Bolivije obučeni u najluđe kostime koje uspijevaju smisliti. Ovdje se pleše, pjeva i pije do iznemoglosti, tako da je ova parada – čisto ludilo.

Notting Hill karneval (London, 26. – 27.8.)

Ok, možda ne možemo londonsko slavlje usporediti s onima u Južnoj Americi, ali festival Notting Hill, koji svoje 33. izdanje obilježava ove godine, svakako je događaj vrijedan pažnje. Tijekom nedjelje i ponedjeljka više od 50 tisuća izvođača maršira i pleše uz glazbenu pratnju ulicama zapadnog Londona, a sa strane cijelu paradu prate stotine tisuća prolaznika.

12 neobičnih stvari koje niste znali o putovanju avionom Avion Avion Avion +0 Piće - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju