Sastojci:
400 grama kuhanog slanutka
1 češanj češnjaka
1 kuhani slatki krumpir
150 grama smrznutog graška
150 grama smrznutog kukuruza šećerca
180 grama kuhane kvinoje
50 grama mladog luka
50 grama svježeg korijandera
50 grama svježeg peršina
1 žlica curryja u prahu
1 čajna žličica kumina
1 čajna žličica slatke paprike
½ čajne žličice soli

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Očišćeno kuhano povrće, kvinoju i začine stavite u blender i smiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Od dobivene smjese napravite dvije veće polpete, te ih položite na papir za pečenje.

4. Pecite u pećnici oko 40 minuta. Poslužite na pecivu za hamburger s omiljenim umakom i povrćem. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju