Falafel ili pržene polpete od slanutka bliskoistočni su specijalitet koji i u Hrvatskoj ima brojne obožavatelje. Obogatite osnovni recept novim okusima i ispecite veličanstveni odrezak bez mesa.

Sastojci za falafel-odrezak:

  • 400 g kuhanog slanutka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 kuhani slatki krumpir
  • 150 g smrznutog graška
  • 150 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 180 g kuhane kvinoje
  • 50 g mladog luka
  • 50 g svježeg korijandra
  • 50 g svježeg peršina
  • 1 žlica curryja u prahu
  • 1 čajna žličica kumina
  • 1 čajna žličica slatke paprike
  • ½ čajne žličice soli


Priprema falafel-odreska:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Očišćeno kuhano povrće, kvinoju i začine stavite u blender i smiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Od dobivene smjese napravite dvije veće polpete te ih položite na papir za pečenje.

4. Pecite u pećnici oko 40 minuta. Poslužite na pecivu za hamburger s omiljenim umakom i povrćem. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju