Instagram je divna društvena mreža za sve putoholičare i ljubitelje fotografije. Ako volite slike prirode i životinja, planina te mističnih vremenskih prilika, onda nema boljeg domaćeg Instagram profila od wec_photo. Iza profila stoji mladi entuzijast Vedran Anšak koji svoje vikende voli provesti u slobodi s fotoaparatom u planinama. U nastavku donosimo njegovih top 5 preporuka za takvu vrstu putovanja, kao i što ih čini posebnim!


1. Monte Cristallo

 


„Monte Cristallo je najbolji odabir za planinarsko putovanje u sklopu Dolomita tijekom jeseni. Jesenske boje prekrasno izgledaju na fotografiji kada se u pozadini kombinira snijeg i led koji pokriva planinu“, objasnio nam je Vedran.

 

 
Inače, Vedran je ujedno i Samsung ambasador, a za fotografiranje tijekom putovanja koristi inovativni preklopni pametni telefon Galaxy Z Flip4. „Ono što me oduševljava kod Galaxy Z Flip4 pametnog telefona je što nisu potrebni nikakvi dodatci za fotografiranje. Uz pomoć Flex kamere, mogu postaviti uređaj i snimiti fotografiju pod različitim kutovima“. Evo i primjer kako ga koristi:

 


2. Vodopadi Krimml

 

 


Drugu lokaciju koju nam je Vedran izdvojio su Vodopadi Krimml u Austriji. Objasnio nam je kako imaju hipnotizirajući zvuk uz vizualnu atraktivnost kombinacije boje stijena i magle koja se stvara oko njega. Već smo prije pisali o ovom najvišem austrijskom slapu koji je poznat kako liječi pluća čistoćom.


3. Jezero Eibsee

 


Nakon Austrije, Vedran nas je svojom pričom odveo na jezero Eibsee, poznatog kao potencijalno najljepšeg ribnjaka u Njemačkoj. „Fotografija na ovom jezeru bila je jedno od mojih najljepših jutra ove godine. Dapače, konačno sam imao sve uvjete da napravim idealnu fotku. Ovo je definitivno najljepše jezero u Njemačkoj u blizini najviše planine u državi, što stvara savršenu kombinaciju koju ću posjetiti još bezbroj puta“, objašnjava Vedran.


„Jedva čekam ponovno napraviti fotku i sa svojim Galaxy Z Flip4. Naime, bez rasklapanja mogu napraviti selfie na Cover Screen zaslonu s opcijom Quick Shot. Treba dodati i odlične značajke za noćno fotografiranje koje Samsung naive Nightography opcijama koje su tvarno mrak. Dok radim fotografske vratolomije na jezeru, ne moram se brinuti o oštećenjima zahvaljujući Armor Aluminium zaštiti, a još uz sve to je Galaxy Z Flip4 vodootporan“.


4. Gora Kalnik

 



Vedran Anšak ne posjećuje samo strane planine i prostranstva, jer se na njegovom popisu i našla Gora Kalnik u srcu Hrvatske. Najviši vrh Vranilac je na 643 metra nadmorske visine, a posebnost je i posjet ruševinama starog grada Kalnika. „Ugodno sam se iznenadio na Kalniku, pogotovo jer nekako smatram da je ovaj dio Hrvatske underrated. Uz stari grad tu je i greben Sedam Zubi koji izgleda veličanstveno. Svakako preporučujem za sve koji žele idealan jednodnevni izlet koji nije težak“.


5. Dvorac Neuschwanstein

 



Na kraju popisa izdvojio je posjet dvorcu Neuschwanstein koji se nalazi u Bavarskoj. U svojem opisu istaknuo je njegovu posebnu arhitekturu romantike. „Dvorac se jasno ističe u krajoliku sa svojim neobičnim, upečatljivim izgledom. Ono što je još ljepše od izgleda je i priča koja stoji iza tog dvorca. Uvijek me fascinira kako stoljetni komadići povijesti mogu postati dio planinarske rute“, zaključuje.


Kraj razgovor s ovim 29 godina starim Zagrepčaninom završio je sljedećim zaključkom: „Obožavam putovanja i fotografiju, pogotovo kada je mogu predstaviti velikoj Instagram zajednici. Na njoj sam pronašao ljude koji dijele moju strast. Sretan sam što mi u tome pomaže Samsung Galaxy Z Flip4, koji uz odlične performanse omogućava uređivanje fotografije u pokretu. Lako ga mogu i povezati s drugim uređajima u ekosustavu kao što je pametni sat, a ima i brojne mogućnosti personalizacije da si sučelje dizajniram u ono što najviše volim – putovanja.“


Kupovinom Galaxy Z Flip4, Z Fold4 ili uređaja iz S22 serije do 31.10.2022, ostvarujete pravo na poklon - novi Galaxy Watch5! Uz to, moći ćete odabrati između 2 modela ovog sjajnog uređaja - 44mm u grafitnoj ili 40mm ružičasto-zlatnoj boji. Promocija možda traje kraće zbog isteka zaliha, stoga iskoristite priliku i postanite digitalni planinar kao Vedran.
Dodatno, za sve vaše fotografije s putovanja i posjeta ovim lokacijama dobro će doći i besplatnih 100 GB pohrane na servisu Microsoft OneDrive. Uživajte u 6 mjeseci prostora za pohranu do 10. kolovoza 2023. godine. Više na: https://www.samsung.com/hr/offer/one-drive-promo-2022/

  PR PR (Foto: PR)

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju