Slapovi Krimml (tj. na njemačkom Krimmler Wasserfälle) čudo su prirode koje ne bi trebao propustiti nijedan zaljubljenik u prirodu, izlete, planinarenje… ili samo zaljubljenik u Austriju.

Riječ je o najvišim slapovima Austrije. Kada se zbroji ukupna visina gornjeg, srednjeg i nižeg toka, dobivamo impresivnih 380 metara. Osim toga, visoko su i pozicionirani: početak slapa je na 1 470 metara nadmorske visine.

S obzirom na to da se slapovi nalaze u divljini prirode, pristup njima nekad je bio otežan. Kako bi omogućio posjetiteljima uživanje u prekrasnom pogledu, Austrijanac Ignaz von Kürsinger izgradio je stazu koja se danas koristi za posjet slapovima. Kružna staza dugačka je ukupno 7 kilometara i da biste došli do vrha, trebat će vam oko 4 sata pješačenja u jednom smjeru.

Osim što je opuštajuća i oku ugodna, ova staza je i zdrava za tijelo. Naravno, svaki boravak u prirodi je takav, no dokazano je kako vodena magla u zraku ima pozitivan učinak na pluća, zbog čega ovo područje često posjećuju i ljudi s dišnim problemima i astmom.

Dio su rijeke Krimmler Ache i nalaze se kraj istoimenog sela Krimml u Nacionalnom parku High Tauern. Rijeka se potom ulijeva u Salzach, Inn, Dunav, i konačno završava u Crnom moru.

Smješteni su na samom zapadu zemlje: okružuju ga Innsbruck na zapadu, Munchen i Salzburg dva sata vožnje prema sjeveru, te talijanska granica svega 10 kilometara južno. Svake godine ovo čudo prirode posjeti oko pola milijuna posjetioca, a putem ćete pronaći mnoštvo suvenirnica, dućana, restorana i postaja za autobuse. Sve je prilagođeno za savršeno opuštajući izlet u prirodu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju