Curaçao je najveći otok u Nizozemskim Antilima. Zauzima površinu od 444 četvorna kilometra u Karipskom moru, a pripada i takozvanoj grupi ABC otoka zajedno s Arubom i Bonaireom.

Iako geografski pripada Južnoj Americi – nalazi se svega 60-ak kilometra od obale Kolumbije i Venezuele, izgleda poput Nizozemske u malom. To i ne čudi ako je poznato da je pod nizozemskom vlašću bio manje-više stalno bio od 1863. godine, dok se od 2010. smatra samostalnim područjem Kraljevine Nizozemske.

Dominika - 3 Putovanja Netaknuta priroda: Zemlja bez gužvi u kojoj ćete s vašim džeparcem guštati kao kralj

Na otoku se i dalje priča nizozemskim jezikom (uz engleski i kreolski jezik papiament) i plaća se nizozemskoantilskim guldenom, dok kolonijalna arhitektura u glavnom gradu Willemstadu koja je pod zaštitom UNESCO-a izgleda kao da pripada Amsterdamu, a ne Karibima.

Curaçao ima i uzbudljivo zaštićeno podmorje s brojnim koraljima, spužvama, atraktivnim ribama i drugim morskim bićima, ali i s nekolicinom potopljenih brodskih olupina zbog čega je veliki mamac za turiste zaljubljene u ronjenje.

Slika nije dostupna Putovanja Noćenje samo 650 kuna: Najam privatnog otoka kod Venecije za smiješne novce

Na otoku rastu kisele naranče od čijih se kora radi i poznati liker Curacao, a koji se izvrsno sljubljuje s koktelima na bazi čokolade, kave i ruma. Nađete li se na otoku, svakako isprobajte maštovita pića s njim.

Zašto je Curaçao raj za turiste, otkrijte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju