Izgrađen na 3212 metara visine, Glacier Hotel Grawand najviši je hotel u Europi. Smješten je na ledenjaku Schanlstal u Južnom Tirolu na sjeveru Italije, a pruža spektakularan pogled na Ötztalske Alpe.

Ne brinite se, ne morate se penjati na vrtoglavu visinu da biste proveli noć u Grawandu. Do sela Maso Corto u podnožju hotela vozi žičara.

Ipak, pripremite se na moguće posljedice visinske bolesti. Naime, kako se povećava visina, tako se smanjuje atmosferski tlak i količina dostupnog kisika. Upravo zato možete osjetiti simptome poput glavobolje, umora, blage vrtoglavice i otežanog disanja. To je posve normalno.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Visok kao tri Vjesnikova nebodera: Pogledajte najviši hotel u Europi

Ako tijelu ponudite prijeko potreban odmor, simptomi bi trebali nestati nakon nekoliko sati ili dana. Na visokoj nadmorskoj visini stvara se više crvenih krvnih zrnaca, više kisika prođe kroz tijelo, što rezultira povećanjem performansa i smanjivanjem vremena oporavaka nakon vježbanja. Ne čudi stoga što ovaj hotel posjećuju vrhunski sportaši tijekom priprema za velika natjecanja.

Glacier Hotel Grawand nudi dobro opskrbljene i lijepo uređene dvokrevetne i trokrevetne sobe veličine 20 do 30 četvornih metara koje se iznajmljuju po cijeni od oko 1400 osoba za dvije osobe po noći na Bookingu.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Neboder s 82 kata: Najviši hotel na svijetu koji izaziva čuđenje

Hotel je otvoren od kraja rujna do početka svibnja svake godine. U njemu se možete poslužiti i saunom te turskom kupelji. Tu je i restoran koji služi lokalnu hranu, ali i bar na vrhu planine s raznovrsnom ponudom toplih i hladnih pića.

Poviše hotela, na 3251 metar nedavno je otvoren vidikovac Ötzi Peak, koji nudi uistinu veličanstven pogled na okolicu. Kako se on gradio, a kako danas izgleda, pogledajte u YouTube videu Schnalstaler Gletscherbahnen.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju