10. Madagaskar
Od siječnja 2009. godine u Madagaskaru su buknuli neredi i brojni konflikti koji bi mogli turistima prouzročiti probleme prilikom putovanja. Iako se u posljednje vrijeme nije zabilježio ni jedan incident koji bi uključivao turiste, američka vlada i dalje ne savjetuje posjet ovom, tako predivnom otoku.



9. Saudijska Arabija
Posjet ovoj državi prema američkoj vladi i nije baš pametan, a razlog tome su brojne terorističke skupine koje djeluju na tom području, a koje su (neke od njih) usko povezane s Al-Qaidom. Za one koji se ipak odluče posjetiti Arabiju - savjetuje se unajmljivanje zaštitara.

8. Pakistan
Prisustvo brojnih terorističkih skupina razlog je zašto ne biste trebali posjetiti Pakistan. Nerijetko se organiziraju bombaški napadi iz gotovo nikakvog razloga, a bombaši samoubojice svakodnevna su pojava. Ova država nikako nije sigurna, osim ako jako dobro ne znate što radite i kamo idete, a ni to vam ne osigurava stabilnost i sigurnost.

7. Kolumbija
Kolumbija je poznata kao destinacija koja godišnje zaprimi na tisuće volontera koji sigurno rade na raznim projektima, a poznato je da i brojni studenti odlaze upravo u Kolumbiju na razne edukacije. No, iako nema većih incidenata, Kolumbija je dom brojnih narko kartela koji vam, ako se spetljate s njima, mogu zagorčati život.

6. Srednjoafrička Republika
Srednjoafrička Republika nalazi se u središtu afričkog kontinenta bez izlaza na more, a turistima se nikako ne preporučuje posjet ovoj državi zbog velikih nemira koji vladaju na tom području. Iako se Bangui kao glavni grad smatra sigurnim, sve izvan njega, smatra se iznimno opasnim.

5. Sudan
Sudan je jedna od onih država u koju se nikako ne preporuča turistički posjet. Turističke agencije gotovo da ovu državu i nemaju u svojim aranžmanima, a individualno putovanje bilo bi veoma rizično, pa i za one jako iskusne putnike.

4. Alžir
Bombardiranja, lažne kontrolne točke na cestama, otmice i ubojstva svakodnevne su pojave u Alžiru, a posebice u regiji Kabylie. Izbjegnite Alžir ako niste avanturistički tip...

3. Jemen
Jemen je još jedna od zemalja u kojima terorizam blokira razvoj turizma, a upravo iz tog razloga preporuča se, radi vlastite sigurnosti, izbjeći ovu državu. Teroristički napadi organiziraju se na tjednoj bazi, tako da ga je nekako - bolje izbjeći.



2. Gruzija

Ako želite posjetiti Gruziju, preporuka je da izbjegnetesjeverne Osetije i Abhazije koje su posebno opasne.

1. Meksiko
Ovo je dom zasigurno najjačih narko kartela koji stvaraju opasnost ne samo za turiste, već i za lokalno stanovništvo. Najopasnija područja su uz granicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, pa ako želite posjetiti ovu državu svakako učinite to uz vodstvo turističke agencije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju