1. Meksiko
Gdje će vas oteti: Svugdje! Zaista, Meksiko nije nimalo sigurna država.
Kako izgleda lik koji će vas oteti: Ako ste poznati diler, tada će po vas doći visoka elita kriminalaca u pratnji žene koja liči na Jennifer Aniston, a ako niste, tada će to biti običan lik sumnjiva izgleda.
Kako će izgledati otmica: Vi ćete biti pokraj bankomata, a oni će vas oteti na par dana, i s vašom karticom skidati novce s vašeg bankovnog računa tako dugo dok sve ne skinu.
Kako spriječiti otmicu: Ne udaljavajte se od resorta ili hotela u kojem ste smješteni.

2. Haiti
Gdje će vas oteti: Svugdje osim u resortu.
Kako izgleda lik koji će vas oteti: Ulični kriminalci. Donedavno na meti visokih kriminalaca bili su razni političari i njihove obitelji, no danas su turisti jedni od najčešćih žrtava otmice.
Kako će izgledati otmica: Otmice u Haitiju su ovijene velom tajne više od bilo kojih drugih na svijetu. To su brze i „ekspresne“ otmice. Nisu popularne otmice nakon kojih slijede tjedni pregovora za zamjenu vaše glave za vreću novaca. Plati danas ili te nema.
Kako spriječiti otmicu: Ne udaljavajte se od mjesta smještaja i stričeka u uniformi sa strojnicom. on je vaš prijatelj....

3. Brazil
Gdje će vas oteti: U velikim gradovima kao što su Sao Paolo i Rio de Janeiro
Kako izgleda lik koji će vas oteti: Siromašak bez perspektive
Kako će izgledati otmica: Otet će vas kraj bankomata. Ako shvate da vrijedite više od vašeg bankovnog računa na kartici s kojom ste dizali novac, tražiti će otkupninu.
Kako spriječiti otmicu: Nemojte biti obučeni u brendiranu robu i ne govorite puno u javnosti. Kada shvate da ne pričate portugalski jezik već strani, znati će da, prema njihovim mjerilima - sjedite na lovi. Dakle, držite se grupe i ne odudarajte ni po čemu. Hrvatski draes!? Pobogu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju