Skakanje padobranom iznad Palme u Dubaiju
Da, ima puno mjesta na svijetu gdje se može skakati padobranom ali sumnjamo da se igdje pruža ovako dobar pogled kao iznad ovog umjetnog otoka u Dubaiju.

Spuštanje biciklom niz jednu od najopasnijih cesta na svijetu
Sjeverna cesta Yungas u Boliviji, poznatija kao cesta smrti, legendarna je po svojoj ekstremnoj opasnosti. Pretpostavlja se da svake godine na njoj pogine između 200 do 300 putnika.


Ronjenje s velikim bijelim psinama u Južnoj Africi
Jeste zainteresirani za malo namakanja s proždrljivim mesožderima? Pa, u Južnoj Africi vam se želja može ostvariti. Naravno, vi plivate unutar čvrstog kaveza koji vas štiti od napada ovih proždrljivaca.

Šetnja po liticama u Kini
Planina Hu Shan slavna je po tome što ima najopasniju pješačku stazu na svijetu. Prije stotina godina redovnici izradili su mrežu staza, stepenica i mostova sve do planinskih vrhova, ali koje nikako ne ulijevaju sigurnost... Brrr...

Plivanje u ledenim vodama Finske
U Finskoj doslovno izrežu divovsku rupu u ledu i bace vas unutra kako bi vidjeli koliko možete izdržati na temperaturama ispod nule. I to oni zovu tulum!

Vlak smrti Takabisha u Japanu
Ovo je najviši i najopakiji vlak smrti na svijetu koji na jednom dijelu ima pad od 121 stupnja!


Stajanje na krilima aviona iznad Engleske
Ako ste jedan od nekolicine neustrašivih (luđaka), onda je stajanje na vrhu aviona u letu pravi izazov za vas. Zbogom frizuro...

Skakanje u Vražji bazen u Zambiji
Viktorijini slapovi dom su jednom od najopasnijih "bazena" na svijetu, Vražjem bazenu. Smješten na samom rubu slapova predstavlja pravi izazov za svjetske adrenalindžije.

Spuštanje na sajli na Novom Zelandu
Jeste se ikada zapitali kakav je to osjećaj kada letite? Ili kada vam život doslovno visi o niti? E ovdje možete iskusiti oboje. Zakače vas za žicu koja je razapeta između dviju litica i puste da letite. Doslovno.

Ronjenje u pećinama Vražjeg oka u Floridi
Ove kanjonske pećine postale su vrlo popularno mjesto za ronjenje. Sa dna voda izvire takvom jačinom kao da je na dnu pomahnitali hidrant. Pa tko voli...


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju