Radnja u većini naših najdražih knjiga odvija se ili je inspirirana mnogim stvarnim lokacijama iz cijelog svijeta. Zapravo, dobar dio autora koji je svoje knjige smjestio u određeni grad, mjesecima je proučavao lokacije itekako detaljno!

Kako bi saznali koja lokacija koja je poslužila za inspiraciju prilikom pisanja neke knjige je najpopularnija, portal OnBuy analizirao je Instagram i broj heštegova za svaku destinaciju. Svaka lokacija se morala spomenuti s heštegom knjige, a rezultati su i više no zanimljivi...

Na prvom mjestu smjestila se Piazza Navona u Rimu, na kojoj se odvija radnja knjige „Anđeli i demoni“ Dana Browna. Iako je ovaj trg sam po sebi turistička atrakcija i na njemu se smjestila slavna Fontana četiri rijeke, turisti su itekako slijedili i fiktivnog profesora Roberta Langdona. Brojke ne lažu, a govore o nešto više od 395 tisuća heštegova. Naravno, popularnosti knjige itekako je donijela i filmska ekranizacija prije 12 godine, ali i ostali naslovi Dana Browna.

 

 

Druga najpopularnija lokacija je mjesto Glencoe u Škotskoj s nešto više od 384 tisuće heštegova. Autorica Harryja Pottera, J. K. Rowling, očito je uspjela nagovoriti desetine tisuća obožavatelja malog čarobnjaka na dolazak ovdje, a sve kako bi vidjeli – Hagridovu kolibu.

Na trećem mjestu našla se serija knjiga J. R. R. Martina „Igra prijestolja“. Mjesto koje je posebno dalo inspiraciju je Prolaz divova u Sjevernoj Irskoj, čemu u prilogu govori fascinantan broj od 288 tisuća heštegova.

 

 

„Drvenu“ medalju osvaja već spomenuta J. K. Rowling. Zahvaljujući njoj, Platforma 9 ¾ ima ukupno 204 tisuće heštegova. Naprosto, magija Hogwartsa je prejaka, pa ovdje dolazi tisuće čarobnjaka iz cijelog svijeta i nadaju se kako će krenuti i njihova magija...

TOP 5 zatvara šuma Dean u Gloucesteru sa 191 tisuću heštogova, a inspirirala je dobrog starog J. R. R. Tolkiena u stvaranju priče „Gospodar prstenova“.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju