I dok protekle, sada već gotovo dvije godine, živimo u najmanju ruku neobično, život se ipak ove godine koliko toliko – vratio u normalu. Putovanja su se vratila a otvaraju se i nove stvari, a ovo je pet najboljih novih turističkih atrakcija otvorenih diljem svijeta.

Muzej Munch, Oslo

Muzej umjetnika najpoznatijeg po slici „Krik“ oduševit će sve ljubitelje umjetnosti, jer skriva uvjerljivo najveći broj Munchovih slika na svijetu. Muzej je otvoren još davne 1963. godine, no u zadnje vrijeme prolazio je kroz detaljni makeover. Danas njegov stalni postav čini 11 galerija u kojima se nalazi više od 200 umjetničkih djela. Cijena ulaznice je oko 110 kuna, no djeca mlađa od 15 godina muzej mogu posjetiti i posve besplatno.

 

 

Summer One Vanderbilt, New York

Ako ste sanjali o pogledu na horizont New Yorka, zaputite se na Summer One Vanderbilt. To je najnovija gradska promatračnica, a smjestila se iznad Grand Central terminala. Pogledi su čudesni, no oni nisu jedino što ovdje možete vidjeti. Naime, u samom prostoru promatračnice se nalaze interaktivne umjetničke instalacije koje će vas ostaviti bez daha, pa ćete se na tren osjećati kao da niste u realnom svijetu…

Avengers kampus, Disneyland Kalifornija

Nemoguće je govoriti o novim atrakcijama bez spomena ovog kampusa. Ako obožavate Marvelove super junake, velike su šanse da ćete ih ovdje i sresti, pa možda padne i selfie sa Spidermanom. Također, možete pogledati i nove atrakcije koje se tiču Spidermana, ali i Čuvara galaksije.

 

 

Mali otok, New York

Čini se kako se u Velikoj jabuci u zadnje vrijeme otvorilo svašta, a jedna od atrakcija je i Mali otok napravljen na rijeci Hudson. Ovaj plutajući park sastavljen je od 132 betonske platforme koje niču iz vode poput tulipana, a ovdje ćete naći i odmor od gradske vreve i gužve. Otok krasi više od sto stabala, više od 350 cvjetnih vrsta, ali i aktivnosti za cijelu obitelj. Također, postavljen je i amfiteatar te je moguće uživati u predstavama, a za hranu ne morate brinuti jer su u blizini mnogi food truckovi.

Sky Lagoon, Island

Za one koji vole više opuštanje od adrenalina, pravo je mjesto novo islandsko termalno kupalište u blizini Reykjavika. Naime, Sky Lagoon je geotermalna laguna s pogledom na Atlantski ocean, tako da, sama ta činjenica, obećava uz sve ostalo – i odmor za oči. Ulaznice za toplice kreću se od 300 kuna na više, no možete naravno kupiti i skuplje ulaznice koje uključuju razne spa tretmane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju