Proljeće je idealno godišnje doba za posjet Madeiri. Procvjetala priroda savršena je za šetnje i vožnje biciklom. Pastrve koje slobodno plivaju u vodi i endemske ptice samo su neke od stvari koje ovdje možete ugledati, a bajkovita laurisilva, lovorova šuma, na popisu je UNESCO-ove svjetske baštine.

Najpoznatije pješačke staze, levade, često su prepune turista i zaljubljenika u prirodu, tako da ne očekujte samoću odlučite li se prošetati njima, ali srećom, Madeira obiluje i planinskim šetnicama i onima uz more. Uputite se stazom uz poluotok Sao Lourenco, koja je poznata po pregrštu divljeg cvijeća i prekrasnim pogledima na Atlantik.

Otok odiše starinskim šarmom pa se ne morate iznenaditi ako vam za ručak posluže pribor za jelo od ribljih kostiju, ali definitivno više nije mjesto na kojem se okuplja samo "starija" klijentela, već danas privlači i brojne mlade turiste.

Tako ćete u glavnom gradu Funchalu pronaći mnoge dizajnerske hotele s panoramskim bazenima na krovu i šik restorane s modernom kuhinjom, a svakako se isplati posjetiti i tržnicu Mercado dol Lavradores, na kojoj se prodaju živopisni otočki proizvodi poput tropskog voća i ribe.

Otočke su ceste odlične tako da se isplati i provozati autom po otoku, a svugdje možete stići unutar sat vremena.

Nakon nekoliko dana u glavnom gradu provozajte se južnom obalom, na kojoj rastu banane. U gradu Santo da Serra također možete posjetiti tržnicu kako biste shvatili zašto Madeiru zovu "plutajućom teglom za cvijeće".

Madeira - 3 Madeira - 3 (Foto: Getty Images)

Na sjeveroistoku, na vrhu stijena, nalazi se Quinta do Furao okružena vinogradima koja je polazište mnogih pješačkih staza a poznata je po lokalnim jelima poput juhe od kestena i slatkim krumpirima s mljevenim bademima.

Zadnja postaja neka vam bude Porto Muniz na sjeverozapadu otoka, koji je poznat po prirodnim bazenima s morskom vodom i vulkanskim plažama.

U svakom slučaju, čeka vas lijepa avantura, a ako se odlučite na posjet, svakako nam javite iskustva!

Portugal za sve: Sedam mjesta s kojima niti jedan putnik ne može pogriješiti Portugal - 3 Portugal - 4 Portugal - 5 +4 Portugal - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju