Lišće je smeđe, a nebo sivo, i mi – kao i The Mamas & The Papas - također sanjamo o Kaliforniji. Točnije, o plaži Pfeiffer.

Riječ je o teže dostupnoj plaži smještenoj u mjestu Big Sur, između San Francisca i Los Angelesa. Pješčana ljepotica nalazi se ispod brdašca i okružena je veličanstvenim kamenim formacijama od kojih ju je jedna proslavila.

Upravo ta stijena zove se Ključanica, a svoje ime duguje pukotini pri dnu koja propušta valove i sunčevu svijetlost, stvarajući tako poseban efekt kojeg obožavaju fotografi.

Ni to nije sve. Na sjevernom dijelu plaže možete pronaći i pijesak prošaran ljubičastim tonovima koje ima zahvaljujući granatima (skupini minerala) u stijenama okolnih litica.

Plaža ima mali pripadajući parking, a otvorena je posjetiteljima od 9 ujutro do 8 navečer. Zabranjeno je paliti vatru ili kampirati, ali ćete zato pronaći nekoliko stolova za odmor i užinu.

Nažalost, kupanje se ne preporučuje jer je more hladno i puno jakih struja, a dno stjenovito. Tako da ova plaža uglavnom ostaje za divljenje izdaleka.

Do same plaže je pomalo nezgodno doći jer je put vijugav i pun kamenja, no vjerujemo kako se svi možemo složiti da se malo truda isplati za ovu ljepotu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju