Casa do Penedo ili Kamena kuća je arhitektonski spomenik smješten u sjevernom Portugalu u Fafe planinama. Dobila je ime po četiri monumentalna komada granitne stijene koje igraju ulogu temelja, zidova i krova kuće.

Zbog svojeg neobičnog oblika, ali i načina na koji se uklapa u okoliš, ova kamena kuća je postala prava turistička atrakcija koju često nazivaju i Kremenkova kuća. Iako se nalazi pokraj vjetroelektrane, u kući nema električne energije.

Casa do Penedo gradila se otprilike dvije godine – od 1972. do 1974. Ispočetka su je vlasnici koristili kao vikendicu, no danas je pretvorena u muzej u kojemu se mogu razgledati fotografije i drugi eksponati vezani za njezinu prošlost. Organiziraju se i najrazličitije turističke ture, od ručka u neobičnoj kući do kupanja u planinskom bazenu koji se nalazi kraj nje.   

No nisu svi posjetitelji dobronamjerni, upravo zato vlasnici su postavili neprobojna stakla na prozorima kako bi je zaštitili od vandala, ali i teška željezna vrata koja se ne mogu provaliti.

U špilji: Super sređeni stan od 60 kvadrata koji je postao pravi hit na Airbnb-u Stan na Kreti od 60 kvadrata u špilji - 4 Stan na Kreti od 60 kvadrata u špilji - 3 Stan na Kreti od 60 kvadrata u špilji - 5 +1 Stan na Kreti od 60 kvadrata u špilji - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju