Sve više pojedinaca zaljubljeno je u omiljeni zimski sport, skijanje. Ako ste i vi među njima, ali se još uvijek niste uspjeli dogovoriti, potrudili smo se i za vas pronašli super ponudu koja uključuje uživanciju na snijegu u Italiji u trajanju od 4 dana. Idemo skijati!

Italija je idealna zimska destinacija za skijanje

Volimo je i zimi i ljeti, a posebno nam je draga kad padne snježni pokrivač. Ovdje ga u visinama ima koliko god poželite, stoga ako još niste, okupite ekipu i krenite na skijanje u Italiju. Naša je preporuka skijalište koje su dizajnirali sami skijaši. Zvuči zanimljivo, zar ne? Krenite i otkrijte netaknutu prirodu i prekrasne poglede na Alpe.

Smješteno je između doline rijeke Po i tri doline Brescie, a zove se Maniva Ski. Iz Zagreba će vam dotamo automobilom trebati nešto više od 7 sati vožnje, a troškovi vožnje u jednom smjeru iznose okruglih 100 eura, stoga napunite automobil i podijelite troškove. Uživat ćete u pogledima na okolicu s visina od 1660 pa sve do 2100 metara. Jesu li skije i ostala oprema već spremni? Ako je i nemate, ovdje je možete unajmiti za samo 7 eura, što uključuje skije, pancerice, štapove i kacigu.

Što nudi Maniva Ski?

Upravo ono što traže svi skijaši – 8 žičara i sjedežnica koje vode prema čak 40 kilometara skijaških staza. Wow! Najkraća staza duljine je 300 metara, dok je najduža 4500 metara, što je dovoljno za početnike koji tek ulaze u svijet skijanja, ali i za one naprednije kojima akrobacije na skijama nisu strane.

Hrana za zdravo srce: 5 namirnica koje čiste krvne žile Avokado Žitarice - 3 Češnjak - 5 +3 Češnjak

Osim staza i žičara, super je što na gotovo svakom koraku možete stati i okrijepiti se u nekom od mnogobrojnih restorana. Još je više super što pancerice ne trebate skidati. Preporučujemo vam da svakako istražite Igloo i Chalet Dasdana.

Škola skijanja

Ako pak ne znate skijati, vratite se u "školske klupe" i pridružite se školi skijanja u maksimalnoj grupi od 8 osoba za 4,5 eura po satu po osobi. Ako vas je 10, nudi se i mogućnost organizacije škole skijanja s učiteljem koji govori hrvatski jezik.


Samo sat vremena vožnje udaljeno od grada

Bit ćete dovoljno daleko da zaboravite na gradsku gužvu, a opet dovoljno blizu da, ako poželite, skoknete do grada i istražite ga. No vjerujemo da vam neće biti potrebno jer ovdje je zaista mnoštvo sadržaja prilagođenih svim uzrastima.

Provjerite posebnu ponudu koja uključuje 4 dana s 3 noćenja i uključenih polupansiona te 4 dnevne ski karte. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i uživajte spuštajući se bajkovitim stazama talijanskih brjegova.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju