Nakon portala "Total Hvar" i "Total Split", poznati engleski bloger Paul Bradbury otkrio je tradiciju i prirodu Dalmatinske zagore te nedavno pokrenuo i ''Total Inland Dalmatia''. Na ovom novom portalu očekuje se oko četiri tisuće članaka godišnje na engleskom jeziku o informacijama i zanimljivostima o lokacijama s područja Dalmatinske zagore, piše na portalu Ministarstva turizma.

Cilj projekta je unapređenje ukupne turističko-ugostiteljske ponude gradova u Zagori - Sinj, Vrliku, Drniš, Dugopolje, Trilj, Imotski, Knin i Vrgorac, kao i ostale dijelove ovog nepravedno zapostavljenog dijela Lijepe Naše. Gospodin Bradbury, koji već deset godina živi na Hvaru, ističe kako je ovo fantastična prilika za promoviranje "predivne Zagore kao još jednog aduta bogatstvu turističke ponude srednje Dalmacije".

"Sinjska alka me oduševila. To je jedan od najimpresivnijih događaja kojeg sam vidio u ukupno 91 državi koju sam proputovao. Veslačka regata na Peruči, također, ali i rimski ostaci u Gardunu i 600 godina stari mlinovi u Grabu, čarobna rijeka Cetina i još mnogo toga, a sve to na samo sat vremena od mora. To sam jednostavno morao prenijeti ljudima", rekao je Bradbury.

Dakle, ako imate prijatelje koji žele posjetiti Zagoru - znate što vam je činiti, slobodno ih uputite na ovaj link, i odvedite na janjetinu, ili teletinu ispod peke. O pršutima - nećemo...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju