Dubrovnik je ove godine nagrađen s „Excellence Cruise Award“, što dodjeljuje španjolski „Cruises News“ i najveća asocijacija za kružna putovanja CLIA, i to kao najbolja luka/destinacija Mediterana za 2013. godinu.

Cruise International je publikacija posvećena krstarenjima, s osvrtom na odredišta, prepun recenzija i savjeta za planiranja putovanja. 2013. je godine osvojio srebrnu medalju u kategoriji najboljeg časopisa za putovanja po izboru Brithis Travel Awards. Dobivanje ovog prestižnog priznanja je od velikog značaja za Dubrovnik, obzirom da pobjednike biraju ljudi diljem svijeta te su rezultati realna ocjena kvalitete pojedine destinacije. Svoj glas Dubrovniku možete dati na ovom linku, i osvojiti nagradno putovanje za dvoje u Puerto Rico!

Dubrovnik bi u 2014. godini trebalo posjetiti oko 860 tisuća turista, pa ako vam je stalo do b(olj)itka naše ekonomije - posjetite stranicu i glasajte, prenosi Dubrovnik portal.

Poznati portal Fodor's Travel (mislimo da nije u rodu našem popularnom voditelju), uvrstio je Cavtat na ljestvicu "10 mjesta koje treba posjetiti ovog ljeta". Cavtat se našao u društvu Brazila, Aspena, Istanbula, Quita i Guayaquila, Melaka, Nashwillea i Alberte.

- Pustite mase da se gužvaju i bore za sobe u Dubrovniku tijekom Dubrovačkih ljetnih igara koje nude glazbu, izvedbe Shakespeara, ples... Otiđite u Cavtat, miran obalni gradić koji se nalazi svega 16-ak kilometara od Dubrovnika i koji nudi zanimljivu umjetničku scenu, restorane, plaže i brodske sadržaje' - lijepo je napisano u Fodor'su. Uglavnom, gužva ili mir, bitno je da ste na moru!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju