Ledeni raj u Francuskoj
U samom srcu najvećeg skijaškog područja u Europi smjestio se resort Altapura, na nadmorskoj visini od 2300 metara, što ga čini trenutačno najvišim hotelom s pet zvjezdica na kontinentu - luksuz u pravom smislu riječi. U ponudi ima grijani bazen, s vanjskim i unutarnjim djelom. Unutrašnjost hotela je prostrana, bez nepotrebnih i naguranih stvari. Ovdje je sve podređeno odmoru i luksuzu. Zidovi su obloženi kombinacijom kamena i svijetlog drva što interijeru daje dodatni nordijski šik. Sve sobe u ovom hotelu opremljene su vrhunskom touch tehnologijom. U sklopu resorta nalazi se nekoliko restorana, sauna, bazena. Isto tako nakon napornog dana na skijanju, možete se opustiti u raznim masažama. Ako uopće i odete na skijanje nakon što ste saznali sve ovo...

Austrijski mrzli sjaj
U Zherou, novom 78 sobnom zdanju, smještenom između južnoaustrijskog Verwalla i planinskih lanaca Samnaun i Silvrett, skijaši će dobiti točno ono što žele. Snijega od listopada do svibnja ovdje ima u izobilju, prijevoz je osiguran do svih 40 okolnih žičara s preko 320 kilometara staza za skijanje. Ovdje možete unajmiti penthaus s vlastitim batlerom koji vam je na raspolaganju 24 sata dnevno. Nakon cjelodnevnog skijanja možete se opustiti u saunama, masaži, grijanom bazenu, sobi za pušenje cigara...

Švicarska seoska idila
U prekrasnom krajoliku doline Engadin nalazi se luksuzni hotel sa sedamdeset soba, koji je u sastavu hotelske mreže Design Hotels. Sve sobe imaju podove obložene drvom od smreke, a s balkona se pruža prekrasan pogled na jezero Silvaplana. Otvoren je 2011. godine i vrlo brzo je postao popularan među svjetskim jet setom.

Staro susreće novo
Samo jedan sat vožnje od Salzburga nalazi se hotel Wiesergut Boutiquehotel, smješten u kući koja je izgrađena u 14. stoljeću. Vanjski dio zgrade je samo obnovljen, dok je unutrašnjost hotela uređena moderno i luksuzno. Svi lusteri u ovom hotelu rađeni su ručno - puhanjem stakla. Hotel u ponudi ima domaće marmelade i tradicionalni kruh Weizenbrot. Sve sobe imaju staklenu stijenu koja je okrenuta prema gradu Saalbachu, balkon s jacuzzijem, te pravi pravcati kamin koji sobama daje poseban ugođaj.

Norveška oda povijesti
Kako je skijanje nastalo u Norveškoj, hotel Myrkdalen Hotel Voss je prepun crno-bijelih fotografija na kojima su prikazani sami počeci ovog sporta. Ovaj hotel ima čak 122 sobe, od dizajnerskih apartmana koji će vas oduševiti sofisticiranošću, do jednostavnih soba s krevetom i sofama na razvlačenje. Lokacija hotela omogućava brz pristup čak 15 različitih skijališta, mreži staza i školama skijanja. Sogenfjord i Naeroyfjord su ledenjaci koji se nalaze na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i u neposrednoj su blizini, pa ako zatrebate odmor od skijanja - dan možete provesti diveći se veličanstvenim čudima prirode.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju