Za dolazak na vrh koriste se helikopteri koji rijetke odvažne skijaše i avanturiste voze na sam vrh prepun netaknutih terena. Kako bi se očuvala elitnost terena kroz godinu gore se odvede tek nekoliko grupica hrabrih ljudi.

Ovo područje nema objekte koje viđate u tipičnim skijalištima, samo prekrasna planina prekrivena bijelim snijegom. Tijekom dobrog dana, temperatura varira od -10 do -3 stupnjeva Celzijevih, možete se spustiti čak 6 puta niz planinu stazama dužine od 800 do 1200 metara, ovisno o ruti koju izaberete.

Terskey je pravi raj za skijaške znalce, sa svojim velikim visinama i divljim padinama. U stvari to je „no mans land“, veliko područje s puno različitih oblika, vječnim snijegom i ogromnim ledenjacima.

Skupine koje se odvaže na ovu pustolovinu sastavljene su od 15 skijaša i snowbordera, a na putovanje ih vozi ruski helikopter MI-8MTV1 poznat po tome što može letjeti na visinama većim od 5000 metara, a piloti tih helikoptera moraju imati najmanje 15 godina iskustva u letenju. Gore na planini skijaše uvijek prate dva vodiča od kojih je jedan obavezno osposobljen za sigurnost prilikom lavina.

Ako ste raspoloženi za ovu vrstu avanture pošaljite mail na info@adventuretravel.ru za rezervaciju. Izleti traju od siječnja do travnja, a stajat će vas 3990 američkih dolara po osobi. Put traje sedam dana a obuhvaća osam sati aktivnog leta helikopterom tijekom putovanje kao i smještaj u Biškeku. Najam opreme će vas koštati oko 110 dolara, a obavezni ste uplatiti i osiguranje koje pokriva minimalno 20 000 dolara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju