Istanbul

Istanbul je jedini grad na dva kontinenta, a ujedno je i točka gdje Zapad upoznaje Istok. Istanbul je grad u kojem ćete zaista imati što raditi, a dobra zabava i bogata gastronomija će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Posjetite Plavu džamiju, Aja Sofiju, Topkapi Palaču ili Veliku tržnicu i otkrijte zašto se upravo Istanbul nalazi na ovom popisu. Na punkufer.hr već smo dosta pisali u Istanbulu, pa preporučamo da ime ovog prekrasnog grada upišete u našu tražilicu i počnete planirati kako i kada otići u grad na Bosporu.

Kapadokija

To je regija koja se nalazi u unutrašnjosti Turske, a poznata je po bogatom kršćanskom povijesnom i kulturnom naslijeđu. U Kapadokiji možete vidjeti neke od najljepiših prirodnih formacija kao što su vukanske stjene i neobični krajolik u Nacionalnom parku Göreme.

Ephesus (Efez)

Iako ste možda uvjereni da drevne ruševine Romanskog carstva možete vidjeti samo u Italiji, to i nije baš istina. Ephesus je mjesto na zapadnoj obali Turske, osnovan tisuću godina prije Krista. Efez je poznati po Artemidinom hramu, najvećem i najraskošnijem grčkom hramu i jednom od sedam svjetskih čuda po Pliniju Starijem.

Pamukkale

Pamukkale je kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Lokalitet se sastoji od toplih izvora i vapnenca travertina koji ima neobičan oblik plitkih terasastih bazena, nastalih prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Pamukkale je mjesto koje definitivno morate posjetiti ako se nalazite u blizini, a uz termalne izvore, destinacija je poznata po brojnim povijesnim lokacijama.

Ayvalik

Ayvalik se ne nalazi na svačjoj listi „Top see“ destinacija, a upravo to je razlog zašto ga morate posjetiti! Smješten na obali Egejskog mora, Ayvalik je mali ribarski gradić prepun ljubaznih domaćina koji samo čekaju priliku kako bi turiste odveli u razgledavanje. Za lijepog vremena u daljini možete vidjeti i neke grčke otoke do kojih se možete i zaputiti na izlet, a od kojih vas djeli samo kratka vožnja trajektom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju