Ovaj zanimljiv projekt održava se u klubu Le Club de L'Etoile, prestižnom privatnom kinu u blizini avenije Champs Elysees, a osnivači Samuel Mottet i Alexandre Paquot, postavili su ovu shemu tako da Parižani mogu gledati i raspravljati o starim i novim filmovima. Zbog bogate kinematografske povijesti u Francuskoj, uopće ne čudi što je ovaj projekt tamo postigao tako velik uspjeh. Pitamo se kako bi prošlo kod nas...

Posjetioci su uglavnom mladi ljubitelji filmske umjetnosti koji uz čašu šampanjca ili vina raspravljaju o kinematografiji. Prije prikazivanja filma nastupa gost koji publici predstavlja sam film - u pravilu je to ili kritičar, ili novinar koji pobliže prati kinematografiju. Nakon prikazivanja, poslužuju se kanapei iz raznih pariških restorana.

Ova sezona, koja je počela 14. travnja, fokusira se na povijest kinematografije i svaki mjesec prikazuje film drugog redatelja, geografskog područja ili teme. Tema u travnju bila je velika produkcija iz 1980-tih godina uz prikazivanje filma The Untouchables, Briana de Palme iz 1986. godine. Hrana koja je bila posluživana nakon prikazivanja spremljena je u slavnom restoranu DS Cafe koji svojom poviješću i interijerom uvelike podsjeća na bar iz ovog filma.

Sljedeći event imat će za temu kinematografiju Hong Konga. Film koji će se prikazivati izabrat će gledatelji glasanjem preko „Popcorn project“ web stranice. U uži izbor ulaze filmovi redatelja John Wooa, Tsui Harka ili Wong Jinga. Ulaznice se mogu kupiti online, a stoje od 30 do 139 eura. Filmovi se uvijek prikazuju na jeziku na kojem su snimani uz francuske titlove. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju