Vrijeme u kojem se trenutno nalazimo možda nije najbolje za pokretanje turističke tvrtke koja nudi skupa putovanja, no iz tvrtke Luminaire se nadaju kako će ova, ipak posebna putovanja, naći put do publike. Vjerojatno su i u pravu, jer imućni avanturisti žele mnogo više od raskošnih hotelskih soba, a tu onda uskače Luminaire...

Nova tvrtka svoje ponude naplaćuje kao kombinaciju učenja i avanture, jer surađuje s povjesničarima, istraživačima i drugim značajnim putnicima, a sve kako bi ponudili svoju stručnost na određenim rutama.

Tako se primjerice nudi putovanje na na francusku rivijeru, ali i istraživanje Firence. No, pravo je iskustvo obilazak Venecije, koje nudi i posjet Venecijanskom bijenalu. E sad, posebno je što će vam na zadnje spomenutom društvo praviti Francesco da Mosto, arhitekt i povjesničar, koji će vam pružiti rijedak, ali detaljan uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost grada.

Ipak, najznačajnije putovanje koje Luminaire nudi za 2022. je putovanje na Antarktiku sa Sir Ranulphom Fiennesom, slavnim avanturistom i istraživačem koji je obišao cijeli svijet. Koliko je čovjek "lud" za avanturma, dovoljno govori da se sa 65 godina popeo na Mount Everest!

Ekspedicija sa Sir Ranulphom odvest će vas devet dana na privatnu jahtu s kojom ćete krenuti na ekspediciju. Na raspolaganju će biti tim glaciologa, morskih biologa, ekologa i avanturista, pomno odabranih od strane Luminairea kako bi se pobrinuli za 'novi arhetip putnika' i za najbolji doživljaj putovanja.

E sad, problem svima, osim jako bogatima, bit će novac. Sve o antarktičkoj avanturi saznajte ovdje, ali budite svjesni, da za ovo treba jako, jako duboki džep.

Utrka do kraja svijeta: Priča kobne ekspedicije koja je "osvojila" Južni pol jedna je od najuzbudljivijih u povijesti Roald Amundsen +0 Antarktika

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju