Ove arhitektonsko i geometrijsko čudo po imenu Ex of In House djelo je Stevena Holla. Ono istražuje jezik prostora usmjeren na unutarnju prostornu energiju koja je čvrsto povezana s ekologijom te propituje klišeje današnje arhitekture i komercijalne prakse.

Nakrivljena kućica na dvije etaže od 85 kvadrata smještena je usred šume, svega nekoliko minuta od mjesta Rhinebeck i doline rijeke Hudson u američkoj saveznoj državi New York.

Slika nije dostupna Putovanja Može i u prikolici! Mini kuća u obliku staje za odmor koji nećete zaboraviti

Zamišljena je kao otvoreni koncept za življenje bez jasno odijeljenih prostorija. Iako nema tehnički niti jednu spavaću sobu, na raspolaganju su vam tri organska japanska futona na kojima mogu prespavati maksimalno tri osobe.

U kućici se nalazi kutak za pripremu hrane, prostor za odmor, kao i kupaonica opremljena perilicom i sušilicom rublja. Tu je i blagovaonica s četiri stolice, ali i roštilj na otvorenom.

Slika nije dostupna Putovanja Kakva ideja! Mini kućica za sjajan odmor u brodskom kontejneru iz Kine

Vlasnik je veliki pobornik ekološke održivosti. Kuća se grije i hladi uz pomoć geotermalne energije, a preko zime na raspolaganju je i kamin na drva. Struju potrebnu za pogon električnih uređaja, pak, dobiva preko solarnih ploča.

Nakrivljena kućica se iznajmljuje preko internetske stranice Airbnb po cijeni od ok 2800 kuna za noć. Sav novac prikupljen iznajmljivanjem namijenjen je za financiranje daljnjih umjetničkih projekata vlasnika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju