O koronavirusu i covid-putovnicama uvelike će ovisiti izbor mjesta za ljetovanje ove godine. Mnogi će uz to tražiti manje poznate destinacije za odmor na koje i inače nije stizao prevelik broj turista. Poput ovih skrivenih bisera europskog kontinenta...

Gozo, Malta
Gozo je otok koji se prostire na oko 67 četvornih kilometara u Sredozemnom moru te se smatra drugim malteškim otokom po veličini. No za razliku od veće i posjećenije Malte, Gozo je vrlo ruralno i brdovito mjesto. S Malte do njega možete doći trajektom za otprilike pola sata. Prepun je špilja, a posebno će biti zanimljiv roniocima. Nađete li se na ovom otoku, svakako posjetite Azurni prozor u Dwejri koju još nazivaju plavim okom.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Kako izgleda noćenje za 937 tisuća kuna? Krevet u kojem mnogi ne bi zaspali ni da je besplatan

Oronsay, Škotska
Oronsay je maleni plimni otočić u škotskim Unutarnjih Hebridima koji se prostire na 543 hektara. Prema posljednjem popisu stanovništva u njemu živi svega osam osoba što dodatno doprinosi njegovoj atraktivnosti među osobama koje vole svoju privatnost, miri i tišinu. Riječ je o mističnom mjestu s čarobnom panoramom i spektakularnim prirodnim ljepotama.

Formentera, Španjolska
Formantera je najmanji i najjužniji otok u španjolskom arhipelagu Las Pitiusas koji pripada Balearima. Za razliku od razvikanije Ibize od koje je udaljen svega šest kilometara, ovo je mjesto stvoreno za usporeno uživanje u moru i suncu. Otok je dug 19 kilometara, a ponosi se brojnim pješčanim plažama. Uz to izvrsno je mjesto za isprobavanje španjolske kuhinje – na jelovniku je sve od tapasa do raznih jela na bazi svježe ribe i plodova mora.

Slika nije dostupna Aktualno Talijanski plan protiv virusa za spas turističke sezone: "Dočekat ćemo milijune turista"

Porquerolles, Francuska
Porquerolles je najveći otok u otočju Îles d'Hyères – prostire se na oko 12,5 četvornih kilometara u Sredozemnom moru. Nekoć su vinogradi prekrivali dobar dio otoka, a dana većina pripada Nacionalnom parku Port-Cros koji je mamac za posjetitelje. Ovdje vas očekuje i prekrasno more i nadaleko poznata francuska kuhinja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju