Bansko u Bugarskoj proglašeno je najjeftinijim obiteljskim skijalištem u Europi, otkrilo je godišnje izvješće britanske pošte Travel Money Ski Resort u suradnji s agencijom Crystal Ski Holidays.

Da bi došli do ovih rezultata, istraživači su uspoređivali cijene najma skija, ski-karata, škole skijanja, kao i ručak te topla i hladna pića za dvije odrasle osobe i dva djeteta u trajanju od šest dana.

Četveročlana obitelj u Banskom će za navedene stvari potrošiti 1529,72 britanskih funti ili 13.089 kuna, što je 92 funte (787 kuna) manje od drugoplasiranog skijališta Bardonecchia u Italiji.

Primjerice, 12 kava u Banskom stajat će vas 23,04 funti ili 197 kuna, odnosno nešto više od 16 kuna za šalicu. Istu cijenu platit ćete i za malo pivo u boci od 0,25 litara, što je upola jeftinije nego u Italiji.

MidSweden365 Putovanja Genijalni Šveđani: Od napuštenih tunela napravili skijalište otvoreno 365 dana u godini

Na ljestvici 10 europskih skijališta koje pružaju najviše za potrošeni novac našla su se još četiri talijanska skijališta – Sestriere na 3. mjestu, Passo Tonale na 4. mjestu, Claviere na 5. mjestu i La Thuile na 10. mjestu.

Kranjska gora u susjednoj Sloveniji zasjela je na 6. mjesto ljestvice, a slijedili su je Ellmau i Rauris u Austriji te Arinsal u Andori.

U anketi je sudjelovalo sveukupno 25 europskih skijališta, uključujući i popularna mjesta u Francuskoj, Švicarskoj, Finskoj i Norveškoj.

Nažalost, Britanci u svoju analizu nisu uključili destinacije poput Bosne i Hercegovine, Slovačke, Rumunjske i Češke, koje se redovito svrstavaju na ljestvice najjeftinijih skijališta u Europi.

10 najjeftinijih obiteljskih skijališta u Europi po izvještaju Travel Money Ski Resorta:
1. Bansko, Bugarska
2. Bardonecchia, Italija
3. Sestriere, Italija
4. Passo Tonale, Italija
5. Claviere, Italija
6. Kranjska gora, Slovenija
7. Ellmau, Austrija
8. Rauris, Austrija
9. Arinsal, Andora
10. La Thuile, Italija

Zimske radosti u Lijepoj Našoj: Isprobali smo skijalište na Hrastovačkoj gori Skijanje na Hrastovačkoj gori - 3 Skijanje na Hrastovačkoj gori - 2 Skijanje na Hrastovačkoj gori - 1 +3 Skijanje na Hrastovačkoj gori - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju