Bilo bi nam draže da su nas zimske temperature i radosti veselile u prosincu i siječnju, no što je tu je, pa smo morali iskoristiti ove zadnje dane snijega... O Hrastovačkoj gori iznad Petrinje već smo pisali, a njezine planinarske staze popularne su među lokalcima i zimi.

Osim čarobne snježne atmosfere penjanja do vrha i planinarskog doma, u udolini Vrelo uređeno je skijalište još prije nekoliko godina, a održavaju ga redovno članovi Skijaškog kluba Vrelo.

Skijanje na Hrastovačkoj gori - 5 Skijanje na Hrastovačkoj gori - 5 (Foto: Matea Vipotnik)

Proteklog vikenda isprobali smo, doduše ne skijalište, ali sanjkalište. Nas nekolicina odraslih zajedno s hrpicom djece čekali smo svoj red da sjednemo na sanjke i spuštamo se, pa opet potrčimo gore i u novi krug, dok su pored nas djeca imala natjecanje u slalomu, a do njih na stazi skijali odrasli.

Kuhano vino jedna je od zimskih radosti Kuhano vino jedna je od zimskih radosti (Foto: Matea Vipotnik)

Udolina Vrelo jedino je skijalište u Sisačko-moslavačkoj županiji, a Skijaški klub brine o njegovu redovnom održavanju. Tijekom ljeta kose i malčiraju teren, zimi održavaju staze, agregat za vučnicu, postavljen je šumski WC, ispod drvene nadstrešnice mogu se ostaviti stvari i ugrijati se kraj peći, a postavljena je u kućica u kojoj možete kupiti kuhano vino i kobasice.

Djelić atmosfere sa skijanja i sanjkanja uz kuhano vino pogledajte u fotogaleriji

 


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju