Mu Cang Chai, Vijetnam
Rižina polja u sklopu planinskog lanca Hoang Lien Son na sjeveru Vijetnama izgledaju poput kakvog prizora iz bajki.

Vinicunca, Peru

Poznata i kao „planina duginih boja“ ili planina Montana de Siete (planina 7 boja), Vinicunca je s pravom jedno od najcjenjenijih prirodnih čuda u Peruu i svijetu.

Kirkjufell, Island
Kirkjufell je najfotografiranija planina na Islandu s jedinstvenim položajem na poluotoku Snæfellsnes. Njezin vrh izgleda kao da izranja iz vode, zbog čega privlači mnoge zaljubljenike u prirodu.

Slika nije dostupna Putovanja Prste k sebi: Planina koja je tako krhka da se na nekim mjestima ne smije ni dotaknuti

Three Sisters, Modre planine, Australija
Tri sestre (eng. Three stisters) stijena je neobična oblika koja se nalazi u sklopu Modrih planina u australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales.

Dolomiti, Italija
Iako su cijele Alpe spektakularno čudo prirode, u ovom planinskom lancu posebno se ističu Dolomiti koji su smješteni u Italiji, odnosno u provincijama Veneto, Južni Tirol i Trentino.

Matterhorn, Švicarska
Popis zapanjujućih planinskih područja ne bi bio potpun niti bez Matterhorna – planine u švicarskim Alpama koja se izdiže na 4478 metara nadmorske visine.

Ande, Laguna Colorada, Bolivija
Ande su najduži planinski lanac na svijetu koji se proteže na oko 7200 kilometara u Južnoj Americi. Posebno lijep je dio oko Lagune Colorada u Boliviji – slanog jezera crvene boja koja privlači plamence.

Nacionalni park Zhangye, Kina
U središtu Kine, u području Sunan i Linze, smjestio se Nacionalni park Zhangye poznat po svojim šarolikim kamenim stijenama koje se smatraju jednim od najljepših kineskih krajolika.

Slika nije dostupna Putovanja Prste k sebi: Planina koja je tako krhka da se na nekim mjestima ne smije ni dotaknuti

Fitz Roy, Patagonija
Na granici između Argentine i Čilea smještena je ova čudesna planina, koju se ne zaboravlja jednom kad je posjetite.

Fuji, Japan
Ova vulkanska planina visoka 3776 metara smatra se najvišim vrhom Japana, a nalazi se u središnjem dijelu otoka Honshua.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju