Među prvima u svijetu za pizzu smo počeli koristiti različite vrste sireva, poput dimljenog sira, čardaša, topljenog sira i topljenog ementalera koje kombiniramo s različitim mesnim varijantama, kaže Darijan Katalinić koji sa suprugom Glorijom vodi zagrebačku pizzeriju Chello.



Nakon što su osvojili ljubitelje Chicago style deep dish pizzama u Zagorskoj ulici, s novim prostorom krenuli su u nove gurmanske avanture. Uz medijsku podršku G.E.T. Reporta, na adresi Kaljska 14 (Špansko) predstavljena je prava mala revolucija na domaćoj pizza-sceni. Novost je u Chellu pržena pizza, a birati možete između nekoliko nadjeva. Od klasičnog sa šunkom i sirom do umaka bolognese s mozzarellom i specijaliteta gravče na tavče.

> Obogaćeni meni, ali i vinska karta u pizzeriji Chello

Prije nego što kušaju, mnogi pomisle nešto u stilu "ajme, kakva je to ubojica“ ili "to mora biti masno i nejestivo“, ali istina je potpuno drugačija. Naravno, ne radi se o klasičnoj okrugloj pizzi koja se spušta u fritezu, nego o mekim calzonama koje imaju okus poput punjenog kruščića. Glorija Katalinić kaže da im je bilo važno pronaći način da pizze ne upijaju masnoću, a to im je i pošlo za rukom.



Pizze nisu suhe, umak pruža sočnost, a začudo se i grah tu odlično uklapa. Pripremljen je tako da bude lagano pikantan, a želite li pojačati dojam, možete se poslužiti s jednim od Volim ljuto umaka. Pritom valja pripaziti na broj zvjezdica na etiketi kako ne biste pustili koju suzu ili otrčali na šank po litru mlijeka. To je na otvorenju napomenuo i vlasnik Goran Vrabec koji ni sam pet zvjezdica ne shvaća olako.



Na otvorenju je predstavljena i toplo-hladna pizza s tankim tijestom koja se jede dok je vruća i nije predviđena za dostavu. Radi se o kombinaciji edamera, češnjaka i čardaš sira koji se odlično slažu s vrhnjem i umakom od rajčice.
Dok su se odrasli bavili gurmanskim aktivnostima, djeca su se zabavljala u igraonici koja je s obzirom na broj i raznovrsnost igračaka doista kutak dobrog raspoloženja. U mnogo većem prostoru od onog u Zagorskoj ulici vlada domaći, pomalo vintage ugođaj zahvaljujući ljupkim detaljima, a u Chellu ističu kako je prednost i u lakšem pronalasku parkirnog mjesta. 

> La Marquise: Hoće li ovo biti najbolje pekarnice u Zagrebu?

"Kako biste kod kuće napravili prženu pizzu, najprije napravite tijesto od glatkog i oštrog brašna u odnosu 1:4. Osim kvasca, mlijeka i soli koristim i šećer te maslac. Tijesto se diže dva puta, a zatim se razvalja pa posipa ribanim sirom na koji se dodaje umak. Nakon toga se ponovno posipa sirom, a dodati možete i komadiće Zdenkina sira. Tijesto se zatim preklopi, rubovi se utisnu vilicom, a pizza se uvalja u kukuruzno brašno. Prži se oko pet minuta sa svake strane“, kaže Glorija, pozivajući da provjerite kako oni to rade u pizzeriji Chello. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju