• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Jednostavan recept: Kod kuće napravite sočnu 'Chicago style deep dish' pizzu

Povodom otvorenja pizzerije Chello na još jednoj lokaciji u Zagrebu, vlasnici Glorija i Darijan podijelili su recept za omiljenu pizzu koju možete jednostavno pripremiti kod kuće...

Punkufer avatar placeholder
PR 8.09.2016 11:37 komentari
viber Created with Sketch.
Pizzerija Chello - 9
Pizzerija Chello - 9 (Foto:PR)

Galerija Deep dish 12 Pizzerija Chello - 5 12 Pizzerija Chello - 4 12 Pizzerija Chello - 8 12

U trendu Planinarsko sklonište Skorpovac - 5 Nakon požara Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu Piletina i krumpir u vrhnju Kremasto Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju Bivša vojna baza Panos na Velebitu - 1 Panos na Velebitu Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?


U Zagrebu, na adresi Zagorska 18, otvorena je nova lokacija popularne pizzerije Chello. Popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Glorija i Darijan Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u dijela.

Otvaranjem nove, veće i ljepše lokacije, očekujemo još noviteta i sigurni smo da će i nova lokacija pizzerije Chello biti nezaobilazno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze. Otvorenje je proslavljeno 7. rujna, uz medijsku podršku G.E.T. Reporta, a prisutni gosti su mogli, osim u odličnim pizzama, uživati u posebnim iznenađenjima. Izrađena je i poslužena najveća deep dish pizza - gotova je imala 7,25 kilograma! Michael Yuknis iz Chicaga izradio je Chicago style deep dish pizzu prema originalnom receptu.



Priprema pizze - umjetnost

Lako se da zaključiti kako za finu i ukusnu pizzu nije dovoljno na tijesto staviti malo sira, šunke i umak od rajčice te sve zajedno ispeći u pećnici. Priprema pizze prava je umjetnost, a toga je svjestan i pizza majstor Darijan Katalinić - on i supruga Glorija vlasnici su zagrebačke pizzerije Chello i ne boje se isprobati sasvim nove kombinacije i stilove po pitanju izvedbe pizze pa se tako u pizzeriji Chello može birati između više od 40 vrsta pizza.



Među prvima u svijetu je kao sastojke za pizzu počeo koristiti različite vrste sireva, poput dimljenog sira, čardaša, topljenog ementalera... koje kombinira s različitim mesnim varijantama.

Deep dish Chicago style pizza

Ideja da se radi Chicago style pizza došla je kao i većina dobrih stvari - slučajno. Naime, Michael Yuknis, susjed Amerikanac, koji se vjenčao s Hrvaticom i ostao ovdje, poželio se pizze kakvu je jeo u Chicagu. Došao je u Chello i pitao mogu li to zajedno napraviti - naravno da se može! To je bio početak, a sve ostalo je povijest ili bolje da kažemo - budućnost.

"Velika inspiracija su mi predvodnici u pizza industriji, Talijani i Amerikanci, no svaku pizzu pomno prilagođavam domaćem tržištu.", kaže Darijan Katalinić, pokretač Chello revolucije.

Što je Chicago style?

Chicago style deep dish pizza stvorena je u Pizzeriji Uno u Chicagu 1943. godine, a otad taj naziv podrazumijeva posebnu vrstu pizze koja se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom, a upravo zbog toga joj najveći gurmani teško mogu odoljeti.



Raznovrsna ponuda Chello pizzerije

U ponudi pizzerije Chello nalazi se više deep dish pizza i deep dish double decker, koji je jača izvedenica "običnog" deep disha. Chello varijanta double deckera - za razliku od američke - ima više tijesta i totalno drugačije sastojke, što je zagrebačka publika izvrsno prihvatila.

Uz deep disheve poznati su po svojim specijalkama "Goo-tam city pepperoni" pizzi i "Doomsday" pizzi. Doomsday pizza je nastala, kao što se može naslutiti, nakon najave smaka svijeta, koja je Darijana Katalinića navela da se zapita: "Što bih volio pojesti kao posljednji obrok?". Odgovor je - pizza s 5 vrsti sira, 4 vrste mesa, 3 umaka!  Sve su ove pizze za dvije osobe.

Noviteti


Sigurni smo da će nova lokacija pizzerije Chello, na adresi Zagorska 18 u Zagrebu, biti nezaobilazno i omiljeno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze, a sve njih očekuje mnogo ukusnih noviteta.



Glorija i Darijan Katalinić već sad imaju nove ideje, a osim što uz njih možete uživati u neodoljivo ukusnim pizzama, moći ćete ponešto i naučiti. Tako je u dugoročnom planu i njihovo sudjelovanje u edukativnim radionicama, a dok to čekate, rado će s vama podijeliti pokoji savjet pa čak i - recept.

Recept za Chicago Style pizzu - autori: Glorija i Darijan Katalinić


Recept za Chicago Style pizzu je individualan; svaki pizza majstor ima vlastitu izvedbu ove doista posebne pizze. Baš tako i pizza majstor Darijan Katalinić, vlasnik zagrebačke pizzerije Chello, koji se prvi u Hrvatskoj odvažio ljubiteljima pizze ponuditi ovu vrstu, ima vlastiti originalni recept za Chello Chicago Style pizzu, a ovoga puta otkriva recept za jednostavnu pripremu Chicago style pizze kod kuće.

Kako napominje, recept je prilagođen za pripremu kod kuće, u običnom četvrtastom limu za pečenje, a količina je dovoljna za četiri osobe.

Potrebni sastojci

• Maslinovo ili suncokretovo ulje za premazivanje lima za pečenje

Prvi sloj:
• 60 + 20 dag tijesta za pizzu
• 60-70 dag sira
• 20 dag šunke
• 25 dag šampinjona
• 1 svježa paprika, narezana na kockice
• 5-6 cherry rajčica, narezane na ploškice
• 4 dcl začinjenog pelata ili koncentrata rajčice

Drugi sloj:
• 15 dag sira
• 10 dag šunke
• 5 dag vratine
• 5 dag kulena
• 5 dag dimljenog sira

Priprema:

Tijesto za pizzu možete pripremiti sami ili ga kupiti u pekari ili pizzeriji. Maslinovim uljem premažite lim za pečenje, uključujući i rubove. Zatim 60 dag tijesta razvucite tako da prelazi rubove lima za pečenje.

Na razvučeno tijesto stavite sir, a na njega šunku, šampinjone te narezanu papriku i cherry rajčice. Zatim uzmite 20 dag tijesta te ga što tanje razvucite preko sastojaka. Tijesto koje prelazi rubove lima lagano zarolajte bez stiskanja.

Zagrijte pećnicu na 220-250 stupnjeva, a pizzu prije pečenja lagano izbušite oštricom noža. Rupice neka budu udaljene otprilike jedan centimetar, nakon toga preko tijesta prelijte četiri dcl začinjenog pelata ili koncentrata rajčice. Pelate ili koncentrat rajčice možete začiniti s malo soli, papra, peršinom, šećerom te češnjakom i začinima po izboru.

Nakon toga, pizzu pecite 25 - 35 minuta. Tijekom pečenja polovica stavljenog umaka od rajčice treba proći kroz rupice u tijestu, što će osigurati sočnost pizze.

Kada se polovica umaka od rajčice upije, pizzu izvadite iz pećnice te dodajte sir, šunku, vratinu, kulen te na sam vrh dimljeni sir. Zatim pizzu ponovno zapecite na pet do 10 minuta na 220-250 stupnjeva.

Nakon što je pizza gotova, ostavite je da odstoji pet minuta te nakon toga poslužite.

Dobar tek!
 

  • #gdje sjesti
  • #deep dish pizza
  • #pizza
  • #recept
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mrvičasta pita od pistacija recpet
Ma, savršenstvo!
Ovako to rade Talijani: Recept za prefinu mrvičastu pitu punjenu kremom od pistacija
Fisherija lansirala novi 2go proizvod
Oglas
Fisherija lansirala novi 2go proizvod
Dođi, čeka te misto: Restoran Allora u Splitu zove na brunch, ali i večernju zabavu uz vino ili koktele
Okusi Mediterana
Dođi, čeka te misto: Restoran Allora u Splitu zove na brunch, ali i večernju zabavu uz vino ili koktele
Billionaires' Row u Palm Beachu na Floridi, SAD
Ulica milijardera
Podzemni tunel vodi direktno do privatne plaže: Ovako izgledaju kuće u "ulici" u kojoj žive najbogatiji ljudi na svijetu
Vatreni u Pragu: Nogometna strast i čarolija Zlatnog grada
Neodoljiva prilika
Vatreni u Pragu: Ponuda za "nogometno" putovanje u kombinaciji s čarolijom Zlatnog grada
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Odlične ponude
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
10 najskupljih gradova za podstanare u Europi: Niti London, a niti Pariz nije prvi na listi
Gdje su Split i Zagreb?
10 najskupljih stanarina u Europi: Prvi grad na listi nije niti London, a niti Pariz
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Pokrovitelj Mastercard
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Užas kod Senja: Automobil sletio u more, poginule četiri osobe
NESREĆA na Jadranskoj magistrali
Strava kod Senja: Automobil sletio u more, poginule četiri osobe
Srušio se zrakoplov talijanskih zračnih snaga, poginule obje osobe u avionu
NESTAO S RADARA
Užas u susjedstvu: Srušio se vojni zrakoplov, ima mrtvih
Nesreća kod Šibenika: Teško ozlijeđen muškarac
Opasno prestrojavanje
Detalji teške nesreće na autocesti: Putnici hitno prevezeni u bolnicu, među njima i djeca
show
Enrique Iglesias objavio na Instagramu fotku iz djetinjstva
miljenik žena
Znate li tko je dječak s fotke? S ljubavi iz mladosti čeka četvrto dijete
Franka Batelić podijelila je fotografiju kćerkice Grete
njena ljubimica
Koliko je narasla! Franka Batelić objavila preslatku fotku kćerkice: ''Visoka moja cura''
Tko je Nikki Lilly?
bolest ju nije ograničila!
Ova djevojka sinonim je za hrabrost i borbu milijunima ljudi diljem svijeta
zdravlje
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Regresija bolesti: Što znači kad to piše na nalazu?
Piše liječnik
Regresija bolesti: Što znači kad to piše na nalazu?
zabava
Ovaj se kviz možda čini lagan, no provjerit će svaki kutak vašeg znanja
Pokažite što znate!
Ovaj se kviz možda čini lagan, no provjerit će svaki kutak vašeg znanja
Spuštali perilicu s drugog kata zgrade, pogledajte kakve im je probleme zadala
Zakoni fizike
Spuštali perilicu s drugog kata zgrade, pogledajte kakve im je probleme zadala
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
tech
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Nije prvi ni zadnji put
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
Jasan se razlog
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
sport
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harry Kanea!
Slavlje Modrih u Srbiji: Dinamo preokretom do druge pobjede u Europskoj ligi
Maksimalan učinak
Slavlje Modrih u Srbiji: Dinamo preokretom do druge pobjede u Europskoj ligi
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
VATRENI U PRIJENOSU
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
tv
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
KUMOVI
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
U dobru i zlu: Krivi sebe za ono što se dogodilo
U DOBRU I ZLU
Krivi sebe za ono što se dogodilo
putovanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali…Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
novac
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Stvara lijepe stvari
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
lifestyle
Franka Batelić u sivim trapez trapericama
STAJLING ZA LONDON
Franka Batelić: Traperice bolje i od uskih modela u boji koja konkurira plavoj i sivoj
Samantha 17:Legendarni ruž osamdesetih
KULTNI RUŽ
Nosile su ga generacije, a pamtimo ga i danas: Kako je ruž nijanse Samantha 17 ušao u legendu?
Lejla Filipović izdanje razigrala detaljima ukrašenima životinjskim uzorkom
ELEGANTNO I U TRENDU
Cijela kombinacija je top, ali najviše pažnje privlače tenisice Lejle Filipović
sve
Franka Batelić u sivim trapez trapericama
STAJLING ZA LONDON
Franka Batelić: Traperice bolje i od uskih modela u boji koja konkurira plavoj i sivoj
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harry Kanea!
Slavlje Modrih u Srbiji: Dinamo preokretom do druge pobjede u Europskoj ligi
Maksimalan učinak
Slavlje Modrih u Srbiji: Dinamo preokretom do druge pobjede u Europskoj ligi
Antica - 3
Prava talijanska...

Jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj: Slasna "pjegavica" zbog koje vrijedi sići s autoputa

U Antici ćete pronaći lagane pizze nakon kojih nećete zaspati, a ipak ćete kući otići siti. Nježne su za želudac, ali i za novčanik - odlučite li se za klasike poput margherite, marinare ili miješane, pizze u Ogulinu predstavljaju dobru vrijednost za novac... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Antica - 3 Hrana i piće
    Prava talijanska...

    Jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj: Slasna "pjegavica" zbog koje vrijedi sići s autoputa

  • Pita od pistacija Hrana i piće
    Ma, savršenstvo!

    Ovako to rade Talijani: Recept za prefinu mrvičastu pitu punjenu kremom od pistacija

  • Allora Hrana i piće
    Okusi Mediterana

    Dođi, čeka te misto: Restoran Allora u Splitu zove na brunch, ali i večernju zabavu uz vino ili koktele

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close